Bakan Dönmez, Karadeniz'deki doğalgaz keşfine ilişkin son durumu paylaştı: Üçüncü katmandayız

Dönmez çalışmalarda yaklaşık 3 bin 500-4 bin metrelerde olunduğu ifade ederken “500-1000 metre arasında bir işimiz daha var, üçüncü katmandayız. Dualarınızı bizden eksik etmeyin” dedi

Fotoğraf: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğalgaz keşfine ilişkin olarak, "Şu anda yaklaşık 3 bin 500-4 bin metrelerdeyiz. 500-1000 metre arasında bir işimiz daha var, üçüncü katmandayız. Dualarınızı bizden eksik etmeyin" dedi.

Dönmez, Bilecik programı kapsamında Söğüt'te "Ertuğrul Gazi Camii ve Darü-l Kurra"nın temel atma töreni ve Gölpazarı'nda TEİAŞ 6. Bölge Müdürlüğü 154 kV Gölpazarı Trafo Merkezi'nin açılış törenlerine katıldı.

"Kimsenin tehdidine aldırmadık"

Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfine de değindiği konuşmasında şunları söyledi:

Geçen haftalarda Karadeniz'de büyük bir keşifle sonuçlanan bir operasyonumuz oldu. Şimdi orada çalışmalar devam ediyor. Şu anda yaklaşık 3 bin 500-4 bin metrelerdeyiz. 500-1000 metre arasında bir işimiz daha var, üçüncü katmandayız. Dualarınızı bizden eksik etmeyin. Hep söylüyorum, en zorda olduğumuz anlarda milletimizin sayesinde ayakta kaldık, kendimizi hep diri hissettik. Dua zaten bir işi gönülden isteyerek çağırmak demek değil mi? Gücü yeten fiilen, gücü yettiği oranda o işin sebeplerine sarılmakla mükellef. Biz onu yaptık. Her türlü bilimsel çalışmayı sonuna kadar kullandık. Kimsenin tehdidine aldırmadık. Yeri geldi birtakım yaptırımlarla karşı karşıya da kaldık, şahsım dahil. Bu iş hem cesaret hem de sabır işi. Biz yapacağız her işte cesur olmaya, yapamayacağımız işlerde de sabırlı olmaya mahkumuz.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU