Jürgen Klopp'tan Chelsea'ye transfer eleştirisi: Bu kulüpler ülkelerin, oligarkların takımı, biz farklıyız

Liverpool Teknik Direktöür Jürgen Klopp, transfer sezonunda yaptığı transferlerle adından söz ettiren Chelsea gibi davranamayacaklarını belirtti

Jürgen Klopp / Fotoğraf: Reuters

2019-20 sezonunda 30 yıl aradan sonra Liverpool'u Premier Lig şampiyonluğuna taşıyan Jürgen Klopp, BBC'ye verdiği röportajda transfer sezonunda çok para harcamanın başarıyı garantilemediğini söyledi.

Sezon öncesi açıklamalarda bulunan Liverpool'un teknik patronu, şu ifadeleri kullandı:

Transfer döneminde Chelsea'nin bu yaz yaptığı gibi yüksek paralar harcamak başarının garantisi değil, kulüpler, yeni oyuncuları takıma adapte etmek için sahada çok çalışmak zorunda.

Kulübün transfer politikasıyla ilgili de açıklamalar yapan Alman çalıştırıcı, Chelsea'nin yaptığını kendilerinin asla yapamayacağını ileri sürerek, şöyle konuştu:

Belirsizliklerle dolu bir dünyada yaşıyoruz. Bazı kulüpler için geleceğin belirsiz olması daha az önemli. Bu kulüpler ülkelerin, oligarkların takımları. Bu gerçek. Biz farklı bir kulübüz.

"Chelsea gibi davranamayız"

İki yıl önce Şampiyonlar Ligi finali oynadıklarını, geçen yıl Devler Ligi'nde ve bu yıl da Premier Lig'de şampiyonu olduklarını hatırlatan Klopp, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bir gecede değişip 'Şimdi Chelsea gibi davranmak istiyoruz' diyemeyiz. Onlar birçok oyuncuyla sözleşme imzalıyor. Bu avantaj olabilir ama hızlıca kaynaşırlarsa bir anlamı olur. 11 oyuncu transfer edip bir anda en iyi futbollarını sergilemelerini bekleyemezsiniz. Her şey sahada birlikte çalışmayla alakalı.

Premier Lig'in son şampiyonu Liverpool, 12 Eylül Cumartesi günü ligin yeni takımlarından Leeds United ile karşı karşıya gelecek.

Anfield ekibi, yaz transfer sezonunda şu ana kadar yalnızca Olimpiakos'tan sol bek Konstantinos Tsimikas'ı transfer etti.

 

Independent Türkçe, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU