İBB Başkanı İmamoğlu'ndan vatandaşlara "İstanbul Maratonu" çağrısı: Hepinizi, iyilik peşinde koşmaya davet ediyoruz

Başkan İmamoğlu, Spor İstanbul'un düzenlediği, 20 Eylül'de koşulacak 15. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için düzenlenen basın toplantısında 81 ilde yaşayan vatandaşlara çağrıda bulundu

Ekrem İmamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul'un düzenlediği, 20 Eylül'de koşulacak 15. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için, Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. 

"Çevre İçin Koş" sloganıyla koşulacak Türkiye'nin ilk sanal yarı maratonu için düzenlenen basın toplantısında konuşan İmamoğlu, ilginç bir döneme şahitlik ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

Bırakın yürümeyi, koşmayı; hepimizin sağlık dilediği, çok zor günlerdeyiz. Nefes almayı bile önemsediğimiz anlar yaşıyoruz. Ama bir yandan da şunun farkındayız ki; sağlık, aslında çok büyük bir zenginlik. Zira bu, sadece bir yarış değil; aynı zamanda, bir yardımlaşma duygusunu da besliyor. Bu taraf da benim için önemli. Zor günleri bir arada atlatıyoruz. Böylesi bir etkinlikte spor ve sağlık boyutu, dayanışma boyutu, açısından ciddi bir katılım bizi mutlu edecek

"Sanal yarışma, müthiş yaratıcı bir fikir"

Sanal olarak da koşulabilecek yarı maraton için tüm teknolojik alt yapının hazırlandığını kaydeden İmamoğlu, şunları kaydetti:

Bence müthiş yaratıcı bir fikir. Dünyanın en iyi 10 maratonundan biri olduğunu arkadaşlarımız, Federasyon Başkanı'mız dile getirdi. Tabii, geçen yıl daha yoğun bir katılım vardı; ama bu yıl malum konulardan dolayı, belirli bir sayıda katılım planlıyoruz. Ortaya kobulacak görsellik, İstanbul'un tarihi yarımada açısından da bütün dünya ya gösterilmesi noktasında, muazzam bir zenginlik katacak. İstanbul'un her daim dünyaya vermesi gereken mesajlar vardır. Hele hele bu dönemde, iyiliği, yardımseverliği İstanbul'dan bütün dünyaya mesaj olarak vermemiz gerektiğini düşünüyorum. 

"Hepinizi, iyilik peşinde koşmaya davet ediyoruz"

Yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Vodafone'a teşekkürlerini ileten İmamoğlu, maratonun yeşile ve çevreye vurgu yaptığını aktararak, bu konsepte sahip olmasının çok değerli olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

Özellikle geri dönüşüm malzemelerinden üretilerek çevre hassasiyeti korunmuş bir yarışma gündeme getirmek ve bunu bu şekilde hazırlamak da değerli. Bu sanal maratona tüm Türkiye'den katılım olabiliyor. Dolayısıyla ülkemizin, sadece İstanbul değil, 81 ilinden katılıma bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Türkiye'nin neresinde olursanız olun yardımsever duygunuzla ve enerjinizle bize katılabilirsiniz. Bu anlamda aslında hepinizi, iyilik peşinde koşmaya davet ediyoruz bir yönüyle.

World Athletics tarafından Altın Kategori'ye yükseltilerek dünyadaki "En iyi 8 yarı maraton listesi"ne giren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada'da koşulacak.

Pandemi önlemleri nedeniyle sınırlı sayıda sporcunun yer alacağı etkinlikte bu yıl, 10 kilometre koşuları gerçekleştirilmeyecek.

2 bin 500 atlet ile sınırlı tutulan etkinlikte, 21 kilometrelik parkur koşulacak. 

Daha önce 5 Nisan 2020'de koşulması planlanan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, küresel salgın nedeniyle ertelenmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU