17 yaşındaki Ansu Fati, İspanya Milli Takımı'nda 95 yıllık rekoru kırarak tarihe geçti

Barcelona forması giyen 17 yaşındaki Fati, İspanya'nın Uluslar Ligi'nde karşılaştığı Ukrayna'ya attığı golle 95 yıllık rekoru kırarak milli takım tarihinde gol atan en genç oyuncu oldu

Ansu Fati, Ukrayna karşısında 34. dakikada attığı golle 95 yıllık rekoru kırdı / Fotoğraf: Reuters

UEFA Uluslar A Ligi'nde Ukrayna'yı 4-0 mağlup ederek 4. Grup'taki ikinci maçını kazanan İspanya'da genç oyuncu Ansu Fati, 95 yıllık rekoru kırarak tarihe geçti.

Madrid'deki Alfredo Di Stefano Stadı'nda İspanya, Ukrayna'yı konuk etti.

Ev sahibi ekip, 3. ve 29. dakikalarda Sergio Ramos, 32. dakikada Ansu Fati ve 84. dakikada Ferran Torres'in attığı gollerle Ukrayna'yı 4-0 mağlup etti. 

Ev sahibi ekibin 3. golünü kaydeden 31 Ekim 2002 doğumlu (17 yıl, 311 gün) Fati, İspanya Milli Takım tarihinde gol atan en genç oyuncu olarak 95 yıllık rekoru da kırmış oldu.

 

 

Önceki rekorun sahibi Juan Errazquin, 1925 yılında 18 yaş 344 günlükken İsviçre karşısında kaydettiği golle İspanya’da A Milli seviyesinde gol atan en genç oyuncu unvanına sahip olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şampiyonlar Ligi tarihine de geçmişti

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Barcelona, 10 Aralık 2019'da deplasmanda karşılaştığı Inter'i 2-1 yenerek 14 puanla grubu zirvede tamamlamayı garantilemişti.

Katalan ekibine galibiyeti getiren ikinci golü atan Ansu Fati, 17 yaş 40 günle bir Şampiyonlar Ligi maçında gol atan en genç futbolcu olmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU