Kuytul cinsel istismara tepki gösterdi, tarikatları savundu: Benzer olayları bahane ederek tarikatların tümüne saldırmak alçaklıktır

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, bir çocuğa cinsel istismarla suçlanan tarikat şeyhi Şağban’ı bahane ederek tarikat ve cemaatlerin hepsine saldırmanın alçaklık olduğunu iddia ederek, 28 Şubat süreci hatırlatması yaptı

Alparslan Kuytul'dan Şağban olayı sonrası tarikat ve cemaat eleştirilerine tepki geldi / Fotoğraf: alparaslankuytul.com

Kamuoyunda “Uşakki Tarikatı Şeyhi” olarak bilinen Eyüp Fatih Şağban, müridi olduğu öne sürülen bir kişinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Kamuoyunda olayla ilgili tepkiler sürerken bir açıklamada muhafazakar kimliği ile bilinen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’dan geldi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Kuytul önce Şağban’a şu sözlerle yükelndi.

Bir tarikat şeyhi ile ilgili yayınlanları okudum.

Elbette ki bu iğrençliktir ve ahlaksızlıktır. Bunu kim yaparsa yapsın ahlaksızlıktır. Özellikle bunu bir hocanın yapması daha büyük bir ahlaksızlıktır. Normal insanın yapması bir günahsa hoca sıfatlı insanın yapması iki günahtır.

Bunu yapan kişinin fotoğrafından anladığım kadarıyla 60 yaşında gibi görünüyor. Bu yaşına gelmişsin hiç utanmadın mı? Torunun yaşındaki çocuk. Hiç utanmadın mı?

Bazı insanların kalbi hiç ıslah olmamaktadır. Kalp ıslah olmadıkça vücut düzgün olmaz. Evvela kalp ıslah olacak. Demek ki kalp ıslah olmamış, bunun başka bir izahı yok.

 

Tarikat eleştirilerine emniyet, parti benzetmesi

Kuytul, sözlerinin devamında tarikat ve cemaatleri toptan hedef alan eleştirilere de şu sözlerle tepki gösterdi.

Ancak bu ve buna benzer olayları bahane ederek cemaatlerin ve tarikatların tümüne saldırmak da ayrı bir alçaklıktır.  Birinin yapmış olduğu hayasızlıktan ötürü "bütün #TarikatveCemaatlerKapatılsın" diyebileceksek o zaman bende diyorum ki:

Filan partide de şöyle bir hırsızlık, şöyle bir namussuzluk oldu. O zaman partiler kapatılsın." Bu mantıklı mıdır? Diyelim ki emniyet teşkilatından birisi alçaklık yaptı, tüm emniyeti kapatalım. Böyle düşünmek saçmalık olur.

“Adnan Oktar’ı cemaat sınıfına sokanın kuş kadar beyni olmaz”

Kuytul, paylaşımlarında kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar’a da değinerek şöyle dedi:

Bazıları sayıyı çoğaltmak için Adnan Oktar'ı bile cemaat sınıfına sokuyor, pes yani! Adnan Oktar'ı cemaat sınıfına sokanın kuş kadar beyni olamaz.

fatih.jpg
Kuytul, cinsel istismarla suçlanan Şağban'a da tepki gösterdi / Fotoğraf: Twitter

 

28 Şubat hatırlatması

Kuytul’un sözlerinde bir 28 Şubat hatırlatması da vardı:

Türkiye'de bir din düşmanı ekip var -derin devlet- bunlar ara ara böyle projeler yapıyorlar. 28 Şubat'tan önce Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı olaylarını yaptılar.  Ondan sonra 28 Şubat darbesine zemin hazırladılar. Acaba şimdi de böyle bir darbe mi düşünüyorlar?

Sonuç olarak, adamın konuşmasından anlaşıldığına göre zina olayı olmamış ama sonuçta bir haram işlenmiş, küçük bir kız çocuğuna tacizde bulunulmuş. Elbette iğrençliktir.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU