The Incredible Hulk'ın Wolverine'le gizli bir bağlantısı ortaya çıktı

Göz ardı edilen Marvel Sinematik Evreni filmi şaşırtıcı bir bağlantı içeriyor

Tony Stark rolünde izleyicilerin karşısına çıkan Robert Downey Jr., kısa süre önce Marvel macerasının bittiğini açıkladı (Marvel Studios)

William Hurt'ün karakteri Thaddeus Ross'un geri dönüşü ve devam eden görünmeleri olmasa The Incredible HulkMarvel Sinematik Evreni'nden tamamen çıkarabilirdiniz ve hiçbir şey değişmezdi. Film salonlara Iron Man'in seriyi başlatmasından yalnızca 6 hafta sonra gelse de aldığı ne iyi ne kötü değerlendirmeler ve ortalama gişe sayıları filmin herkesin beklediği etkiyi yaratmadığını gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aslında Marvel Sinematik Evreni Louis Letterier'in filmindeki olayların sonraki olayları en ufak şekilde etkilemediği göz önüne alındığında, şu sıralar film hiç yapılmamış gibi davransa yeridir. Filmin gelişmekte olan çok daha büyük bir evrenin keşfedilmeyi beklediğini gösteren, jenerik sonrasına sıkıştırılmış kısa Tony Stark rolü içerdiği doğru ama film büyük ölçüde Marvel Sinematik Evreni'nde gördüğümüz en etkisiz iş olarak kalmaya muhtemelen devam edecek. Bununla birlikte The Incredible Hulk, karakteri o sıralar hala Fox'un telifinde bulunmasına rağmen Wolverine'e belli belirsiz bir atıf içeriyordu.

Hulk ve Abomination'ın, Kaptan Amerika'yı yaratan Süper Asker formülünü yeniden üretmekteki başarısız denemelerin sonucu olduğunu açıklamanın yanısıra Dr. Reinstein ismi, serumu içeren haznenin üzerinde görülebiliyor. Çizgi romanlarda Reinstein, Steve Rogers'ın cılız çocuktan yıldızlı süper kahramana dönüşmesinde başrolü oynayan Dr. Abraham Erskine'ın müstear ismi.

 

marvel.png
(Marvel Studios)

 

Diğer yandan bu aynı kesit projenin isminin "Weapon Plus" olduğunu da gösteriyor ve Marvel çizgi romanlarında bu gizli program Wolverine'in kökeniyle doğrudan bağlantılı. Projenin onuncu tekrarına Weapon X ismi veriliyor.

We Got This Covered'ın Screen Rant'ten aktardığına göre bağlantı şöyle açıklanıyor:

Thunderbolt Ross'un (William Hurt) Hulk'ı ele geçirme niyeti Emil Blonsky'nin (Tim Roth) güce açlığıyla birleştiğinde hırslı general askere Süper Serum formülünün modifiye edilmiş bir versiyonunu veriyor. Serumu içeren hazneye kısa bir bakış üretiminin detaylarını ortaya çıkarıyor, bunlar arasındaysa üretici olarak Stark Industries ve geliştirici olarak Dr. Reinstein yer alıyor. 'Josef Reinstein,' Dr. Abraham Erskine'ın (Stanley Tucci), İlk Yenilmez: Kaptan Amerika'da (Captain America: The First Avenger) bir daha tekrarlanamayan Süper Asker Serumu'nu yaratan bilim insanının müstear ismi. Öte yandan daha da sinsi bir detay programın isminin "Weapons Plus" diye etiketlenmesi, bu da Wolverine'e ikonik Adamantium iskelet kaplamasını veren gizli programa göz kırpıyor.

Bu elbette epey tali bir gizli atıf ama yine de X-Men'i stüdyonun telif haklarını elde etmeden 10 yıl önce Marvel Sinematik Evreni'ne bağlayan zarif bir hamle.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU