Bağdat'ta Birleşik Krallık merkezli güvenlik şirketine roketli saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Birleşik Krallık merkezli bir güvenlik şirketine roketli saldırı gerçekleştirildi

Bağdat'ta Birleşik Krallık merkezli güvenlik şirketine roketli saldırı / Fotoğraf: İHA

Irak güvenlik kaynakları, başkent Bağdat’taki el-Kadisiye semtinde yer alan Birleşik Krallık merkezli G4S Güvenlik Şirketi'ne bir adet katyuşa roketinin düştüğünü bildirdi. 

Saldırı sonucu şirket binasında büyük hasar oluşurken, can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran yanlısı bazı kaynaklar ise saldırıda Birleşik Krallık askeri ile 2 Iraklı güvenlik mensubunun yaralandığını iddia etti.

Koalisyon güçlerine destek sağlayan tıra bombalı saldırı: 1 yaralı

Öte yandan Irak’ın Babil kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine lojistik sağlayan bir tıra gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Irak Başbakanlığına bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada, Babil kentinde IŞİD karşıtı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine lojistik sağlayan tıra bombalı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. 

Saldırının Babil kentindeki otoban üzerinde yol kenarına yerleştirilen patlayıcıyla gerçekleştirildiği, saldırı sonucu tırın arkasında seyir halindeki bir aracın hasar gördüğü ve 1 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Irak’ta son aylarda koalisyon güçlerine lojistik destek sağlayan tırları hedef alan saldırılar artarken, saldırıları üstlenen bir taraf olmadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU