Zlatan Ibrahimovic: Hakan Çalhanoğlu, gerçek bir Milan 10 numarası

Bir sezon daha Milan'da oynayacak Zlatan Ibrahimovic, takım arkadaşı Hakan Çalhanoğlu için "Gerçek bir Milan 10 numarası" diyerek övgüde bulundu

Hakan Çalhanoğlu / Fotoğraf: Reuters

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Milan'la sözleşme yenileyen Zlatan Ibrahimovic, takım arkadaşı olan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile ilgili kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Hakan Çalhanoğlu'nun Ruud Gullit ve Clarence Seedorf gibi Milan'daki 10 numaralı formanın ağırlığını kaldırabileceğine inandığını söyleyen Ibrahimovic, şöyle konuştu:

Hakan'la ilk tanıştığımda, onun kim olduğunu biliyordum. Ona, 'Milan'ın 10 numarasını giymek harika bir şey çünkü 10'u giyen tüm oyuncular harikaydı. Muazzam bir baskı ve büyük bir sorumluluk var ancak çok çalışanlar bunu yapabilir' dedim. 

Geçen sezon ara transfer döneminde Milan'a katılan İsveçli yıldız, birlikte oynadıkları sürede Hakan'ın çok çalıştığını gördüğünü dile getirerek, "Çalhanoğlu gibi bir oyuncu bunu başarabilir. O bunu yaptı ve yapmaya devam etmek zorunda. Asla tatmin olmayacağınız bir zihniyetine sahip olmalısınız. Son altı ayda, gerçek bir AC Milan 10 numarası gibi oynadı. Umarım böyle devam eder. Çünkü daha fazlasını yapabilir" ifadelerini kullandı.

Kırmızı-siyahlı ekipteki üçüncü sezonunu dolduran Çalhanoğlu, kırmızı-siyahlı formayla bugüne kadar 129 kez sahaya çıkarken, 23 gol ve 36 asistlik performans sergiledi.

Çalhanoğlu'nun Milan ile 2017'de imzaladığı sözleşme 2020-21 sezonu sonunda bitiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU