Yeni Şafak yazarı: Eğer bir kalkışma veya DHKP-C eliyle bir suikast hesabınız varsa bence de Takviye Hazır Kuvvet için korkun

Yeni Şafak yazarı Likoğlu, Ankara'dan sonra İstanbul'da kurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü’yle ilgili yaptığı değerlendirmede “Bir suikast veya kalkışma niyetiniz yoksa takviye kuvvetten korkmanıza gerek yok” dedi

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü’nün oluşturulmasının birilerini fena halde korkuttuğunu ifade ederken, “Yalanın bini bir para ile ortalı ayağa kaldırıldı” dedi.

“İstanbul’da kurulacak ve Ankara’da var olan THK’nın hangi hizmeti vereceği bu kadar aşikarken, kim niye, bu kadar panikledi?” diye soran Likoğlu, “Üstelik İstanbul’da kurulmasının sebebinin sadece İstanbul ile ilgisi yok. Çevre illerden istenilecek takviye kuvvet ihtiyacını karşılayacak bu birim. Sakarya İzmit, Edirne, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale gibi kentlerden gelecek talepler karşılanacak. Kara ve hava ulaşımı en müsait il olan İstanbul’da bu birim kimi niye rahatsız etti?” ifadelerini kullandı.

“Korkmanıza gerek yok”

Likoğlu Yeni Şafak’taki yazısında “Eğer bir kalkışma veya son zamanlarda harekete geçirdiğiniz DHKP-C eliyle bir suikast hesabınız varsa bence de Takviye Hazır Kuvvet için korkun” diyerek, “Ama eğer bir suikast veya kalkışma niyetiniz yoksa takviye kuvvetten korkmanıza gerek yok. Daha da güvenli şehirlerde yaşamanın keyfini sürün…” görüşünü paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Ankara'dan sonra İstanbul'da Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün kurulmasıyla toplumsal etkinlik ve olaylarda alınacak önlemler kapsamında il emniyet müdürlüklerinin çalışma koşullarının bozulmaması, personelin görevi dışında ek görev yüküyle performansının olumsuz etkilenmemesi ve aldığı çevik kuvvet ile diğer eğitimlerle profesyonelleşen personelin süratle sevk edilmesinin amaçlandığını bildirmişti.

EGM'den yapılan açıklamada, 4 Haziran 2018 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 500 personelle Ankara Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün kurulduğu hatırlatılmıştı.

Ülke genelinde gerçekleşen toplumsal etkinlik ve olaylarda, Ankara Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün 2 yılda gösterdiği yüksek performans ve verimlilik göz önüne alınarak 20 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İstanbul'da da 500 personelle Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğünün kurulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti:

Her iki ilimizde bulunan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüklerimiz, Türkiye genelinde gerçekleşen toplumsal etkinlik ve olaylarda vatandaşlarımızın anayasamız ile garanti altına alınan haklarının daha etkin kullanılmasının sağlanması amacıyla alınacak önlemler kapsamında valiliklerimizce yapılan takviye kuvvet taleplerinde il emniyet müdürlüklerimizin çalışma koşullarının bozulmaması, personelimizin görevi dışında ek görev yüküyle performansının olumsuz etkilenmemesi, aldığı çevik kuvvet eğitimlerinin yanı sıra diğer eğitimlerle profesyonelleşmiş personelin süratle sevk edilmesi amacıyla kuruldu. Takviye Hazır Kuvvet Müdürlükleri, ülke genelinde toplumsal eylem/etkinliklerde (açık hava toplantısı, basın açıklaması, miting gibi) yüksek riskli spor müsabakalarında, deprem başta olmak üzere doğal afetlerde etkin bir şekilde görevlendirilmektedir.

 

Independent Türkçe, Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU