İçişleri Bakanı Soylu: Terörle mücadelede stratejimizi değiştirdik, yurt içi terörist sayısı 400 seviyesinde

Soylu, İstanbul Barosu ve yöneticileri için "yazıklar olsun" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede stratejisini değiştirdiklerini ve yurt içi terörist sayısının da 400 seviyesinde olduğunu açıkladı.

Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuştu.

Terörle mücadele konusunda "13 Temmuz'da başlayıp şu an 7 ayrı bölgede 8 bin 400 personelle devam eden Yıldırım operasyonlarında 36 terörist etkisiz hale getirilmiş, 56 mağara ve sığınak imha edilmiş, sadece bu operasyon kapsamında 21 milyon kök kenevir ele geçirilmiştir" diyen Soylu, "Terörle mücadelede stratejimizi değiştirdik, yurt içi terörist sayısı 400 seviyesinde" ifadelerini kullandı.

Göç yönetimi

Soylu, "Göç yönetiminde, dünyanın korktuğu ve kapılarını kapattığı bir dönemde, insani bir strateji ortaya koyduk ve bugün kaçak göçle etkili şekilde mücadele ediyoruz" dedi ve şunları kaydetti: 

Geçen yıl 468 bin kaçak göçmen yakaladık. Sahil Güvenlik Komutanlığımız geçen yılın tamamında 4 bin 592 kişiyi denizlerden sağ olarak kurtardı. Bu yıl ise daha ilk 8 ayda 8 bin 524 kişiyi sağ olarak kurtardı.

Ebru Timtik'in İstanbul Barosu'na asıla fotoğrafı 

Adil yargılanma talebiyle cezaevine başlattığı ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in İstanbul Barosu'na asılan fotoğrafı hakkında da konuşan Soylu baro ve baro yönetimine tepki gösterdi.

Soylu, "İstanbul Barosu'na da yazıklar olsun, İstanbul Barosu'nun yöneticilerine de yazıklar olsun" dedi.

Soylu şöyle devam etti:

Savcı Selim Kiraz'ı şehit eden, bu ülkeyi huzursuz etmeye çalışan, jandarmamızın dağda fellik fellik arayıp etkisiz hale getirdiği DHKP-C terör örgütü mensuplarının fotoğrafını bugün İstanbul Barosuna asanların bu milletin değerleriyle hiçbir ilgisi yoktur.

İçişleri Bakanı Soylu, asılan fotoğraf hakkında, "Şahsım adına da onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" derken, "Emniyet mensubu arkadaşlarımız derhal o fotoğrafı oradan kaldırdılar ama bu milletin vicdanı ile oynamasınlar artık" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU