Örümcek-Adam hayranları, Iron Man'deki hataların tekrarından endişe duyuyor

Örümcek-Adam 3, Tom Holland’ın Marvel Sinematik Evreni’ndeki son gezisi olacak, bu da Iron Man’le benzer bir kaderi paylaşabileceği anlamına geliyor

Sevilen iki karakterin hikaye örgüsünün akışında yeniden farklı biçimde bir araya gelebileceği ima edilmişti (Marvel)

Marvel’ın Örümcek-Adam üçlemesi sona yaklaşıyor ve 2021’de vizyona girmesi planlanan Örümcek-Adam 3’le (Spider-Man 3) Marvel’ın Iron Man üçlemesindeki hatayı tekrarlama ihtimali var gibi görünüyor.

Örümcek-Adam: Evden Uzakta’nın (Spider-Man: Far From Home) sonuna doğru Peter Parker aletlerini kurcalayarak kendi Örümcek takımını tasarlarken, Iron Man’le benzerliklerden etkilenen Happy Hogan’ın gülümsediği bir an gelir. 

Happy gibi pek çok hayran da bu anın Avengers: Endgame’de sevilen karakterin ölümünden sonra Örümcek-Adam’ın Marvel Sinematik Evreni’nde Iron Man’in işlevini göreceğinin doğrulanması olarak yorumlamıştı.

Ancak Screen Rant'in haberine göre Örümcek-Adam’ın Iron Man’den bazı hataları da miras alabileceğine yönelik endişeler mevcut.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tony Stark, evrenin en önemli karakterinden biri olsa da Iron Man’in maceralarını konu alan üçleme olay örgüsünün zayıflığı nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çekmişti. Iron Man’in hikayesinin Yenilmezler’le iç içe geçtikçe terk edildiği görülmüştü. 

Tony Stark’ın hikayesi giderek daha geniş hale gelen evrenin bir parçası haline getirilmiş ve ona dair tekil hikayelerin odak noktası yeniden şekillendirilmişti. Marvel hayranları benzer bir örgünün Örümcek-Adam için de gerçekleşebileceğini düşünüyor. 

Iron Man, Yenilmezler anlatısının sağlam bir parçası haline geldikçe Pepper, Happy ve Rhodey’nin ekran süreleri kısalmıştı. 

Marvel Sinematik Evreni’nde keşfedilecek çok fazla hikayenin olması üçlemenin sonuna gelinmesiyle Örümcek-Adam’ın keşfedilmeyi bekleyen maceralarına yer olmayabileceğine işaret ediyor. 

Iron Man’i çok fazla zora sokan Ultron ve Thanos gibi kötü karakterler Iron Man filmlerinde yer almıyordu. Diğer bir deyişle Tony Stark’ın sonraki tasvirleri karakter daha etkin hale geldi ve Peter Parker’ın da evrendeki varlığı Tony Stark’la olan bağından fazlasıyla etkilenmiş görünüyor. Bu da Marvel’ın benzer hikaye örgüsünü Peter Parker için de uygulayabileceği anlamına geliyor. 

Tony Stark’la olan ilişkisinin yanı sıra çizgi romanlarda Örümcek-Adam’ın farklı tasvirleri açısından fazlasıyla malzeme bulunuyor. Parker’ın yoksulluk ve kayıpla başa çıkmaya çalışması, fotoğrafçılık yetenekleri bunlar arasında yer alıyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU