Yeni Örümcek Adam filmi hayranların uzun zamandır görmeyi beklediği bir sahneye yer verecek

Örümcek Adam 3'te meşhur diyalog yeniden karşımıza çıkacak

Çizgi romanlar ve beyazperde uyarlamalarının süregelen kurallarından biri kimsenin ölü kalmadığıdır; Batman’in anne-babası ve Örümcek Adam'ın Ben Amca’sı hariç.

Warner Bros. bize Thomas ve Martha Wayne’in ölümlerini, son 4 yılda Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Dawn of Justice) ve Joker’le iki kere olmak üzere tekrar tekrar göstermekten hoşnut görünürken Marvel Stüdyoları Tom Holland’ın Peter Parker’ında aynı alana girmekten şimdiye kadar geri durmayı başardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ben Amca’ya Marvel Sinematik Evreni’nin Örümcek Adam serisinde çok defa atıfta bulunulmuş olsa da stüdyo Peter’ın canlı çekimde üçüncü kez “mahallemizin süper kahramanına” dönüşmesinde itici güç olan olayı işlememek konusunda bilinçli bir tercihte bulundu.

Bunu yapmalarının sebebi muhtemelen karakterin orijin hikayesini artık herkesin bilmesi ve bunu daha önce iki kez zaten görmüş olmamız.

Öte yandan Ben Amca’yı beyazperdede kanlı canlı göstermemek hayranları Örümcek Adam’ın hikayesindeki en önemli simge anlardan birinden mahrum bıraktı; “Büyük güç büyük sorumluluk getirir” nasihati.

“Zamansız göçen baba figürü” rolünü de Tony Stark almışa benzediğinden nasihati Marvel Sinematik Evreni’nde hiç duyamayacakmışız gibi göründü.

Gelgelelim durum böyle olmayabilir. We Got This Covered’da yer alan habere göre Örümcek Adam 3 meşhur diyaloğa yer verecek. Bu sefer nasihati verenin Peter olması istisnasıyla.

Habere göre başroldeki kahramanımız bu sözleri daha sonra kötü adama dönüşen bir karaktere, içtenlikle onu menfur planından vazgeçirmeye çalışırken söyleyecek.

Peter’ın Ben Amca’nın meşhur repliğini söylemesini duymak muhtemelen biraz tuhaf olacak ama Marvel Sinematik Evreni simgeleşmiş çizgi roman anlarına yeni yorumlar getirmesiyle biliniyor. 

Bu da “Büyük güç büyük sorumluluk getirir” lafını Örümcek Adam’ın orijin hikayesini üçüncü kez anlatmadan seriye dahil etmenin etkili bir yolu olabilir.

 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU