CHP Sözcüsü Öztrak: İktidar bunu yaparsa biz tabii ki alkışlarız

Öztrak, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfine dair konuştu. CHP Sözcüsü, “Gaz fiyatlarını bir an önce düşürmeli” derken düşük fiyatların vatandaşa bir an önce yansıtılması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Doğu Akdeniz’de gelişmeler ve Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Öztrak gazın bir an önce ülkenin ve milletin yararına kullanılması gerektiğine vurgu yaparak, "Bu rezervin bize vermiş olduğu imkanı kullanarak masaya oturmalı, gaz fiyatlarını bir an önce düşürmeli bunu da ailelerimize, vatandaşlarımıza, esnaflarımıza ve sanayicimize bir an önce yansıtmalıyız. Ancak bulunan imkanın bu milletin yararına kullanılması bu şekilde olur. Bu iktidar da bunu yaparsa biz tabii ki alkışlarız'' dedi.

Öztrak, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair, ''Bir ülke ben buradaki her şeyi alırım mantığı içinde hareket ediyor ve arkasına da Avrupa'yı alıyorsa bunu kabul etmek mümkün değildir. Türkiye de bu bölgede önemli gücü olan ve bu denizlerin önemli aktörü olacak bir ülkedir'' ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, Tekirdağ temaslarına Çorlu ilçesinden devam etti.

İlçedeki bir restoranda partilileriyle buluşan Öztrak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Akdeniz'in de Ege'nin de barış denizi olabilmesi için, ülkelerin birbirlerinin haklarına karşılıklı saygı göstermeleri gerektiğini ifade eden Öztrak, şunları kaydetti:

Bir ülke ben buradaki her şeyi alırım mantığı içinde hareket ediyor ve arkasına da Avrupa'yı alıyorsa bunu kabul etmek mümkün değildir.  Türkiye de bu bölgede önemli gücü olan ve bu denizlerin önemli aktörü olacak bir ülkedir. Dolayısıyla yönetimlerin görevi de Türkiye'nin bu haklarını savunmaktır.

Karadeniz'deki doğalgaz keşfi

320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfine de değinen Öztrak, Türkiye'nin böyle bir doğal gaz kaynağını keşfetmiş olmasının gerçekten önemli olduğunun altını çizdi.

"İktidarı alkışlarız"

Bulunan gazın bir an önce ülkenin, milletin yararına kullanılması gerektiğine vurgu yapan Öztrak, "Bu rezervin bize vermiş olduğu imkanı kullanarak masaya oturmalı, gaz fiyatlarını bir an önce düşürmeli bunu da ailelerimize, vatandaşlarımıza, esnaflarımıza ve sanayicimize bir an önce yansıtmalıyız. Ancak bulunan imkanın bu milletin yararına kullanılması bu şekilde olur. Bu iktidar da bunu yaparsa biz tabii ki alkışlarız'' diye konuştu.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU