Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: 30 Ağustos Zafer Bayramımız bu sene de devletimizin şanına yaraşır şekilde kutlanacaktır

Altun, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların asılsız açıklamalarına itibar edilmemesini istedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na dair "Bu sene de devletimizin şanına yaraşır şekilde kutlanacaktır" dedi.

Altun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşecek 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin olarak kişisel Twitter hesabında açıklamada bulundu.

"30 Ağustos Zafer Bayramımız bu sene de devletimizin şanına yaraşır şekilde kutlanacaktır" diyen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

İdeolojik saiklerle ve yersiz beklentilerle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların asılsız açıklamalarına itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun.

İçişleri Bakanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklandığı iddialarıyla ilgili açıklama yapmış, yasak kararının olmadığını, Kovid-19 salgını nedeniyle bazı tedbirlerin alındığını bildirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önümüzdeki günlerde 98'inci yıl dönümü kutlanacak Zafer Bayramı'nın da içerisinde bulunulan salgın koşullarına göre kutlanması, çelenk sunma ve şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla gerçekleştirilmesi, bunun dışındaki etkinliklerin ise yüz yüze etkinlikler yerine özellikle dijital imkanların kullanılarak yapılmasının salgınla mücadelenin bir gereği olarak karşıya çıktığı belirtilmişti.

Açıklamada, bu doğrultuda resmi programlarda resepsiyonların yapılmamasının da salgınla mücadele sürecinin bir gereği olduğu aktarılmıştı.

Salgının şehir, bölge, kişi, etkinlik gibi unsurlara göre hareket etmediğinin bilinmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, devletin ve özelinde İçişleri Bakanlığının her türlü tedbir kararını tüm etkinlikler için hiçbir ayrım gözetmeden aldığı vurgulanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU