ABD'li Başsavcı: Jacob Blake'in arabasında bıçak vardı, polis sırtına 7 kez ateş etti

Siyahi Jacob Blake'nin polis tarafından vurulmasına ilişkin açıklama yapan Başsavcı Kaul, olay sırasında polisin Blake'i şok tabancası kullanarak tutuklamaya çalıştığını ancak başaramadığını söyledi

Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Wisconsin Eyalet Başsavcısı, polisin siyahi Amerikalı Jacob Blake'i arkadan vurmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başsavcı Josh Kaul basın açıklamasında, eyalet müfettişlerinin Jacob Blake'in pazar günü polis tarafından vurulmadan önce otomobilinin şoför koltuğu tarafındaki döşemenin altından bir bıçak çıkardığı bilgisine ulaştıklarını duyurdu.

Olay nasıl gerçekleşti?

Başsavcı Kaul, Jacob Blake'in vurulması ile sonuçlanan olayın gelişimi hakkında detaylar da paylaştı.

Pazar günü Kenohsa'da, erkek arkadaşının, izni olmadan evine girdiğini bildiren bir kadının ihbarı üzerine polisin olay yerine ulaştığını ve evde Blake ile karşılaştığını kaydeden Başsavcı Kaul, olay sırasında polisin Blake'i şok tabancası kullanarak tutuklamaya çalıştığını ancak başaramadığını söyledi.

Başsavcıya göre, aracına ulaşan Blake, şoför kapısını açıp öne doğru eğilince, memur Rusten Shesky, şüphelinin gömleğine tutunarak sırtına 7 kez ateş etti.

Kaul, siyahi Amerikalının aracında yapılan aramada bıçağın dışında bir silah olmadığına da değindi.

Protestolar, yasağa rağmen 4. gece de devam etti

Kenosha kentinde siyahi Blake'in vurulması ile başlayan protesto gösterileri 4. gecesinde de devam etti.

Sokağa çıkma yasağına bu gece de uymayan göstericiler, kent sokaklarında slogan atarak yürürken, protestoların önceki günlere göre daha sakin ve şiddetsiz geçtiği gözlendi.

Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde pazar günü öğleden sonra meydana gelen olayda, siyahi Jacob Blake ağır yaralanmıştı.

Amerikan medyasına konuşan Blake'in babası, oğlunun vücudunda 8 kurşun yarası olduğunu ve belden aşağısının felçli kaldığını söylemişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU