Yeni Şafak yazarı: Zoruna giden kendi gazını biriktirip kullansın

"Bir misli daha gider kapısı doğsaydı, zarar etseydik, borcumuz kat kat artsaydı, bakın o zaman nasıl sırıtacaklardı..."

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Mehmet Şeker, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi dolayısıyla bir kesimin rahatsız olduğunu öne sürdüğü yazısında “Zoruna gidenler her kimse, kendi gazını biriktirip kullansın” ifadesini kullandı.

Şeker, bugünkü “Zoruna giden, kendi gazını kullansın” başlıklı yazısında doğalgaz rezervini kiminin beğendiğini, kiminin hafife aldığını söylerken şöyle yazdı:

320 milyar metreküp gaz rezervine dudak bükene ne denir? Doğrusu bu soruya cevap bulmak kolay sayılmaz. Epeyce düşündüm de şöyle seslenmeye karar verdim: Tamam birader, bir milyar metreküp de senin için bulalım; 321 milyar metreküp yeter mi? O da az gelirse, seni ne kadarı kurtarır?

Bulunan rezervin parasal değerinin Türkiye’nin cari açığını kapatabileceği görüşünü dile getiren Şeker, şunları söyledi:

Enerjide yüzde 99 dışa bağımlı hâldeyken, bundan kurtuluşun ümidi belirdi. Milletimizin ve dostlarımızın sevincinin sebebi ortada. Fakat o tayfa hazımsızlık içinde. Bir misli daha gider kapısı doğsaydı, zarar etseydik, borcumuz kat kat artsaydı, bakın o zaman nasıl sırıtacaklardı. İster misiniz şimdi gaz evlere kadar ulaşınca “Ben bu gazı kullanmam” desinler… Hiç komik gelmesin. Vaktiyle köprülerin her biri için, Marmaray için, havalimanı için söylemişlerdi. Zoruna gidenler her kimse, kendi gazını biriktirip kullansın.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU