Giresun'daki sel felaketinde can kaybı 8'e yükseldi, kayıp 9 kişiyi arama faaliyetleri devam ediyor

Bakan Soylu, 2'si jandarma personeli 9 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Selden etkilenen ilçelerde hafriyat ve temizlik çalışmaları devam ediyor

Fotoğraf: AA

Giresun’daki sel bölgesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, felakette yaşanan can kayıplarına ilişkin bilgi verdi.

Soylu, selde hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiğini, 2'si jandarma personeli 9 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Tüm arama kurtarma ekiplerinin dünden beri çalıştığına işaret eden Soylu, şunları kaydetti:

Arama kurtarma yaptığımız, bulmaya çalıştığımız vatandaşımız sayısı 9'a düştü. Bunların ikisi jandarma, biri Karayolları operatörü, üçü Güce ilçesinde ve yine biri burada. Yani diğer yerlerde de var. Toplam 9. İnşallah ümidimiz onları bulmaktır. Arama kurtarma ekiplerinin sayısını çevre iller ve bölgelerden gelenlerle daha da artırdık. Arama kurtarma alanını genişlettik.

Bölgede iki türlü hasar tespiti yapıldığına işaret eden Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bizim iki türlü hasar tespitimiz var. Biri binalara yönelik, iki esnafa yönelik zarar ziyan tespiti. Defterdarlık maliye zarar ziyan tespitini yapıyor. Onlar da başladılar. Yani esnafımız ne kadar zarar ziyanla karşılaşmış. İki, hem evlerimizde, binalarımızda ne kadar hasar var. Bütün bunlarla ilgili tespitler sürüyor iki taraflı.

Selde kayıp asker ve vatandaşları arama çalışmaları devam ediyor

Dereli, Doğankent ve Yağlıdere ilçeleri başta olmak üzere birçok bölgenin etkilendiği selde kayıp olan jandarma personeli ile vatandaşların bulunması için helikopter destekli arama çalışması devam ediyor.

Sele araçlarında yakalanan ve kayıp olan sivil vatandaşların bulunması için AFAD koordinasyonunda 4 bölgede arama çalışması başlatıldı.

Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresinde sele kapılan jandarma aracındaki personelin bulunması için iş makineleri çay üzerinde moloz kaldırırken, helikopter havadan dere yatağını taramayı sürdürüyor.

Doğankent ve Dereli’de hafriyat kaldırma çalışması başlatıldı

Giresun'da, selden zarar gören Doğankent ilçesinde, hafriyat kaldırma çalışmasına başlandı.

İlçe merkezine dere taşkını ile sürüklenen taş, kum, toprak ve kaya parçaları, iş makinalarıyla kaldırılırken, Giresun İl Özel İdaresi, DSİ, Giresun Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile diğer ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
 

20200824_2_44024780_57629922.jpg
Fotoğraf: AA


Ekipler caddeler, kamu binaları ve iş yerlerindeki çamur ve kumları temizliyor. Toprak altında kalan araçlar, vinç yardımıyla bulundukları yerden kaldırılırken, Tirebolu-Doğankent kara yolunda 4 noktada meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım, alternatif güzergah üzerinden kontrollü olarak sağlanıyor.
 

20200824_2_44024245_57628759.jpg
Fotoğraf: AA


Dereli ilçesinde de hafriyat kaldırma çalışması devam ediyor.

İlçe merkezine dere taşkını ile sürüklenen taş, kum, toprak ve kaya parçaları iş makinalarıyla kaldırılırken, Giresun İl Özel İdaresi, DSİ, Giresun Belediyesi ve diğer ekipler çalışmalarını sürdürüyor.  Ekipler caddeler, kamu binaları ve iş yerlerindeki çamur ve kumları temizliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU