13 tecavüz ve 13 cinayetten yargılanan eski polise 11 kez müebbet: İtiraflarıyla onlarca faili meçhul suç, gün yüzüne çıktı

74 yaşındaki DeAngelo, zaman aşımına uğrayarak saptanamamış 53 suçun ve 87 mağdurun sorumluluğunu da kabul etti

Fotoğraf: Reuters

''California katili'' lakaplı, 13 tecavüz ve 13 cinayetten sorumlu eski polis memuru Joseph James DeAngelo, yapılan duruşmasında karar açıklanmadan önce, işlediği tüm suçlardan dolayı "gerçekten üzgün" olduğunu söyledi.

74 yaşındaki katil ve tecavüzcü DeAngelo, haziran ayında, kendisine ölüm cezası verilmesini önleyen bir savunma anlaşması kapsamında, 1975 ve 1986 yılları arasında işlediği tecavüz ve cinayetleri kabul etmişti.

indir (4).jpeg
Seri katil ve tecavüzcü eski polis,  yeni bir DNA izleme yöntemi kullanılarak, 2018 yılında yakalandı. Fotoğraf: Reuters


Zaman aşımına uğrayan düzinelerce suçu daha kabul etti

Tespit edilen 26 suçun dışında işlediği başka suçları da kabul eden seri katil ve tecavüzcü DeAngelo’nun yaptığı itirafla, zaman aşımına uğrayan birçok faili meçhul hadise de gün yüzüne çıkmış oldu.

Ömrünün kalan kısmını hapiste geçirecek olan DeAngelo, California'nın 11 farklı kesiminde yaşanmış toplam 53 suçun ve 87 kurbanın sorumlusu olduğunu kabul etti.

Mahkemeye tekerlekli sandalyede getirilen eski polis DeAngelo, hakkında verilecek karar açıklanmadan önce ayağa kalkarak, "Tüm ifadelerinizi dinledim, her birini ve incittiğim herkes için gerçekten üzgünüm" ifadelerini kullandı.

indir (5).jpeg
Seri katil ve tecavüzcü DeAngelo, karar öncesi ayağa kalktı. Fotoğraf: Reuters

 

40 yıl boyunca yakalanmadan yaşadı

İşlediği suçlardan sonra 40 yıl boyunca yakalanmadan yaşayan eski polis memurunun yeni bir DNA izleme yöntemi kullanılarak, 2018 yılında yakalandığı açıklandı.

Katilin 3 gün süren davasının, mağdurların ve akrabalarının çokluğundan dolayı bir üniversitenin balo salonunda düzenlendiği bildirilirken, duruşma hakiminin kararını açıklamadan önce, "Sanık merhameti hak etmiyor" sözlerinin salonda uzun süre alkışlandığı kaydedildi.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU