Habertürk yazarı Sarıkaya: Yetkililerin aktardığına göre bulunan doğalgaz rezervi sevindirici boyutta

Sarıkya, Tuna-1 ve Kıyıköy'de önemli doğalgaz yatağına rastladığını yazdı

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye bir süredir sondaj çalışmalarını yaptığı Trakya açıklarındaki Tuna-1 ve Kıyıköy'de önemli doğalgaz yatağına rastladığını yazdı.

Sarıkaya, “Dün konuştuğum TPAO yetkilileri doğalgaza Tuna-1 ve Kıyıköy'deki sondaj çalışmaları sonucunda ulaşıldığını açıkladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü bir müjde açıklayacaklarını duyurmuş, Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Bloomberg News ve Euronews Türkçe Karadeniz ve Akdeniz’de doğalgaz rezervine rastlandığına yönelik kulis bilgiler aktarmıştı.

Bu gelişmeleri köşesine taşıyan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Ankara'daki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yetkililerine dayandırdığı yazısında, doğalgaz yatağının Tuna-1 ve Kıyıköy'de olduğunu ifade etti.

Sarıkaya yazısının bir bölümünde “sevindirici boyutta doğalgaz rezervi”ne rastlandığını ifade ederek şunları kaydetti:

Türkiye Karadeniz’de çok uzun yıllar hidrokarbon yatakları arayışını sürdürmüş, bir süre önce de Trabzon limanında bulunan Fatih sondaj gemisi Tuna-1 sahasına hareket ederek sondaja başlamıştı.
Yetkililerin aktardığına göre bulunan doğalgaz rezervi sevindirici boyutta…

 

Independent Türkçe, HaberTürk

DAHA FAZLA HABER OKU