Belçikalı Vincent Kompany, 34 yaşında futbolu bıraktı

Belçikalı Vincent Kompany, Anderlecht'te futbolu bırakmasının ardından takımın teknik direktörlüğüne getirildi

Vincent Kompany / Fotoğraf: Reuters

Belçika Birinci Futbol Ligi (Juliper) ekiplerinden Anderlecht'te oyuncu-antrenör olarak görev alan Vincent Kompany, futbolcu olarak yeşil sahalara veda etti.

Anderlecht Kulübü, 34 yaşındaki Kompany ile 4 yıllık sözleşme imzalandığını ve takımın yeni teknik direktörü olduğunu duyurdu.

 

 

Kulübün resmi internet sitesinde açıklamalarda bulunan deneyimli isim, şu ifadeleri kullandı:

Tamamen antrenör rolüme odaklanmak istiyorum ve bunun için zamanımın yüzde 100'üne ihtiyacım var. Futboldan emekli olma nedenim bu. Takımda en az 4 sezon kalmak ve modern bir futbol oynayabileceğimizi göstermek istiyorum.

Anderlecht altapısından yetişen ve 2003-2006 yılları arasında iki kez lig şampiyonluğu yaşayan Kompany, 2006'da 10 milyon 500 bin euro bedelle Alman ekibi Hamburg'a transfer olmuştu.

Hamburg'da gösterdiği performansla adından söz ettiren Belçikalı futbolcu, 2008'de 8 milyon 500 bin euro ile Premier Lig devi Manchester City'nin yolunu tuttu.

2019-20 sezonu başında oyuncu-antrenör olarak yeniden Anderlecht'e transfer olan Kompany, 18 maçta forma giyerken, 1 gol ve 1 asistlik katkı sundu.

2004'te Belçika'da yılın futbolcusu ödülüne layık görülen Kompany, Anderlecht'te 2 kez lig şampiyonluğu yaşadı. 

Kariyerinin en parlak dönemini Manchester City'de geçiren Kompany, 4'ü Premier Lig şampiyonluğu olmak üzere toplam 12 kez kupa sevinci yaşadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU