Korku filmlerine ilham veren Annabelle müzeden kaçtı mı?

“Bebek işte burada. Söylentilere son verelim. Tüm endişelerinizi anlıyorum. Anabelle kaçsaydı ben de endişelenirdim”

John R. Leonetti'nin yönettiği 2014 yapımı Annabelle, oyuncak bebeğin hikayesinden ilham alan filmlerden yalnızca biri (IMDb)

The Conjuring isimli korku filmi serisinin ilham kaynağı olan ve büyülü olduğu iddia edilen oyuncak bebek Annabelle’nin segilendiği müzeden kaçtığına yönelik söylentiler giderek arttı.

Ancak ünlü paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren'ın damadı Tony Spera, tüm bu söylentilere son verdi.

Cuma günü ailenin YouTube kanalından açıklama yapan Spera, Annabelle’in ABD'deki Connecticut'ta bulunan Occult Museum'daki cam bölgede hala muhafaza edildiğini söyledi.

 



Kendisini ve arkasında duran kötü şöhretli bebeği kameraya alan Spera, “Size bir şey söylemek için buradayım. Bunu duymak ister misiniz, bilmiyorum ama Annabelle bir yere kaçmadı” diye konuştu.

Annabelle yaşıyor. Pekala pek de canlı sayılmaz. Ama burada, tüm kötücül şöhretiyle burada duruyor. Müzeden hiç ayrılmadı.

Sosyal medyada yayılan söylentiler, hayranların Annabelle’in Wikipedia sayfasında “14 Ağustos'ta gece 3'te müzeden kaçtığı” yönündeki bilgiyi görmesiyle başlamıştı.

Spera tiye aldığı söylentilerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bebek işte burada. Söylentilere son verelim. Tüm endişelerinizi anlıyorum. Annabelle kaçsaydı ben de endişelenirdim.

Beyaz perdeye uyarlanan bebeğin hikayesi, paranormal vakaları araştırdığını söyleyen  Ed ve Lorraine çiftiyle ünlü olmuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1970 yılında bir annenin 28 yaşındaki kızına hediye ettiği bebeğin yer değiştirdiği ve garip olaylara sebep olduğu iddia edilmişti.

Bebeğin içine ‘’Annabelle Higgins’’ adlı cinayete kurban giden bir genç kızın ruhunun girdiği öne sürülmüştü.

İddialar üzerine Warren çifti, bebeği evlerine götürmüştü. Bebek, çiftin kurduğu The Warren’s Occult Museum adlı müzede hala sergileniyor.

 

Independent Türkçe, Mirror, Listelist

DAHA FAZLA HABER OKU