Lübnan'da hükümet istifa etti

Başbakan Diyab, Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlamanın ardından gelen yoğun baskılar üzerine istifasını sundu

Fotoğraf: AA

Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, Beyrut Limanı'ndaki şiddetli patlamanın ardından gelen yoğun baskılar üzerine istifa etti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hassan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugünkü kabine toplantısının ardından tüm bakanların istifasını Başbakan Hassan Diyab'a sunduğunu söyledi.

Hassan, Başbakan'ın istifaları Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a iletmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gideceğini aktardı.

Beyrut'ta deprem etkisi yaratan şiddetli patlamaya tepki olarak 6 milletvekili de istifa etmişti.

Erken seçim çağrısı

Öte yandan Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi Genel Başkanı Semir Caca, erken genel seçim çağrısı yaptı. 

"Erken genel seçim istiyoruz. Hükümetin istifa etmesi bizi ilgilendirmiyor. Bunun bir anlamı yok. Çünkü bu hükümeti oluşturanlar ondan sonra geleni de şekillendirecek ve biz olduğumuz yerde sayacağız" diyen Caca, hedeflerinin, sorunu kökünden yani mecliste çözmek olduğunu kaydetti. 

Beyrut Limanı'ndaki patlama

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, 158 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 6 bin kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU