Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Oval Ofis'te ABD Başkanı Trump ile görüştü

Görüşmede S-400, bölgesel konular ve iki ülke arasındaki ticaret hacmi ele alındı

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü

Görüşmeye ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Başkanı'nın kıdemli danışmanı ve damadı Jared Kushner de katıldı.

Görüşmede Türkiye ile ABD arasında gerginlik konusu olan Rusya ile S-400 anlaşması, ekonomik ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı. 

Bakan Albayrak görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.
 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak Beyaz Saray'da Trump'la görüşmesine ilişkin gazetecilere açıklama yaptı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmede S-400 konusunun da gündeme geldiğini vurgulayan Albayrak, “Benim başkan düzeyinde görüştüğümüz konularda aldığım intiba gayet olumlu, yapıcı… Türkiye’nin ihtiyaçlarına dayalı S-400’le alakalı süreçleri gayet makul bir şekilde dinleyip olumlu bir anlayış içinde bir bakış açısı sergilediğini gözlemlediğimi ifade edebilirim” dedi.

"Görüşme Türkiye'ye verilen önemi gösteriyor"

Bir gazetecinin, bir Türk bakanın Beyaz Saray’da ABD Başkanı ile görüşmesinin dışarıya yansımasının ne olacağını sorması üzerine Bakan Albayrak “Kişisel olarak üzerime alındığım bir husus değil, Türkiye’ye verilen önemi gösteren bir husus… Sayın Başkan’ın Türkiye’ye karşı olumlu algısını ve sayın Cumhurbaşkanımızla güçlü diyaloglarını gösteren bir husus” diye konuştu.

"Görüşmeler devam edecek"

Bakan Albayrak, ABD Başkanı Donald Trump görüşmesinden sonra heyetlerarası toplantılar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: 

“Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, Sayın Ross ve Sayın Başkanın danışmanı Kushner’in olduğu heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdik. Bu ticaret hacminin 20 milyar dolardan 75 milyar dolara artırılması noktasında kritik alanlarla alakalı daha detaylı bir çalışmayı genel hatlarıyla müzakere ettik. Akabinde belirlenecek olan sektörlerle ilgili alt grupların kurulması konusunda mutabakata varıldı. Bugün bu toplantının bir diğer fazı Washington’da devam edecek.”

DAHA FAZLA HABER OKU