Kim-Putin zirvesi: Kremlin tarihi müzakereler için Rusya’da hazırlık yapıldığını doğruladı

Putin’in basın sözcüsü Dmitriy Peskov, program netleştiğinde, toplantının yeri ve zamanına dair kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti

Kim Jong-Un'un önümüzdeki hafta başında Vladivostok'a seyahat etmesi bekleniyor

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un arasında ilk kez yapılacak tarihi zirveye hazırlanıldığını onayladı.

Güney Kore haber ajansı Yonhap Pazar günü, Kim Jong-un’un önümüzdeki hafta başında Rusya'nın doğusundaki Vladivostok şehrine seyahat edeceğini bildirdi. Buna göre, Putin de 26-27 Nisan tarihlerinde görüşmeler için aynı şehirde olacak. Rusya devlet başkanı, görüşmelerin hemen ardından bir üst düzey toplantı için Pekin’e gidecek.

Günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Putin’in basın sözcüsü Dmitriy Peskov, toplantının tarih ve saatini açıklamayı reddetse de, yönetimin olası bir görüşme için  hazırlandığını doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peskov, program netleştiğinde, toplantının yeri ve zamanına dair kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.

Kuzey Kore ile ABD arasındaki müzakerelerin çıkmaza girmesiyle birlikte Kremlin, Kim'in yön değiştirmesini ümit ediyor.

Ancak Moskova'nın Kuzey Kore liderinin ihtiyaç duyduğu hareket alanını sağlayıp sağlayamayacağı belirsizliğini koruyor.

Eski diplomat ve dış ilişkiler uzmanı Vladimir Frolov, “Kim’in nükleer silahlardan kısmi arınma karşılığında ABD yaptırımlarının kademeli olarak hafifletilmesini istediğini” söyledi.

Frolov sözlerine şöyle devam etti:

“Vladimir Putin, bu noktada sahneye adım atıp kendini itibarlı devlet adamı olarak sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyor. Fakat ilerleme olmazsa Kim, istikamet değiştirip kötü şeyler yapmaya başlayabilir. ”

İki lider arasında toplantı yapılacağı uzun süredir konuşuluyor. Kimileri bunun Eylül ayında Vladivostok’ta yapılan Doğu Ekonomik Forumu’nda gerçekleşeceğini öne sürmüştü. Ancak Kim, bunun yerine Ulusal Kurtuluş Günü kutlamaları için Pyongyang’da kalmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Nezir Sümerkan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU