TBB: Özgürlüklerin güvencede olmadığı ülkede avukatlık yapılamaz

"Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yaşama şartı olan hukuk devletinden yana verdiğimiz mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz"

Fotoğraf: AA

Avukatların çatı örgütü Türkiye Barolar Birliği, 51. kuruluş yıl dönümü kutladığı mesajında özgürlüklerin güvence altına olmadığı bir ülkede mesleklerinin yapılamayacağını ifade etti.

9 Ağustos 1969 tarihinde kurulan birlik, yıl dönümü mesajında cumhuriyetin temel ilkelerini rehber edindiğini ifade ederken "Evrensel hukuk ilkelerinden, demokrasiden ve insan haklarından yana verdiğimiz mücadeleyle dolu 51 yıllık geçmişimizle gurur duyuyoruz" mesajı yayımladı.

"Bu geçmiş aynı zamanda avukatlık mesleğinin itibarını yükseltmek, meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve mesleki gelişmelerine destek sağlamak için yapılan özverili çalışmalarla örülüdür" görüşü dile getirilen mesajda şu ifadeler yer aldı:

Kuruluş yıldönümümüzü kutlarken, bize bu onurlu geçmişi emanet eden Türkiye Barolar Birliği’nin önceki başkanlarına, yönetim, disiplin, denetleme kurulu üyelerine, Türkiye Barolar Birliği delegesi olarak görev yapmış tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, ebediyete irtihal eden değerli başkanlarımızı, kurul üyelerimizi, delegelerimizi ve meslektaşlarımızı rahmet ve özlem ile anıyoruz.

"Her koşulda meslektaşlarının yanında olacaklarını" ifade den birliğin mesajı şöyle son buldu:

Türkiye Barolar Birliği olarak çok iyi biliyoruz ki; savunmanın bağımsız ve özgür olmadığı, yargının bağımsız, yargıcın tarafsız olmadığı, demokrasinin egemen, hukukun üstün olmadığı, birey hak ve özgürlüklerinin yeteri kadar güvence altında bulunmadığı bir ülkede avukatlık mesleğinin yapılabilmesi mümkün değildir. Bu çerçevede, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yaşama şartı olan hukuk devletinden yana verdiğimiz mücadeleyi aynı kararlılıkla sürdüreceğimizden ve her koşulda meslektaşlarımızın yanında olacağımızdan kimse kuşku duymamalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU