Pamukkale Üniversitesi’nde açılan kadroya başvuran ve kriterleri karşılayan tek kişinin rektörün eşi olduğu iddia edildi

BirGün Gazetesi’nin haberine göre Pamukkale Üniversitesi'nin açtığı ilanda kriterleri karşılayan tek kişi Rektör Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ oldu. Rektör Bağ, daha önce de eşine ve makam şoförüne avantaj sağlamakla suçlanmıştı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, daha önce de eşi Derya Bağ'a avantaj sağladığı eleştirilerine muhatap olmuştu / Fotoğraf: Birgün

BirGün gazetesinden Meral Danyıldız'ın haberine göre Pamukkale Üniversitesi’nde Personel Daire Başkanlığı için açılan kadroya başvuran ve kriterleri karşılayan tek kişi üniversitenin rektörü Hüseyin Bağ’ın eşi Derya Bağ oldu.

Hüseyin Bağ daha önce de eşini daha önce ilk olarak İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelmişti.

Şimdi de 7 Temmuz’da yayımlanan ilanın kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişi Derya Bağ olmasından dolayı haberde “Adrese teslim ilan” diye iddia edildi.

Kriterler birebir uydu

İlanda yer alan kriterler şu şekilde:

- Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri lisans mezunu olmak.

- Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

- Lisans mezuniyeti sonrasında en az 10 yıl eğitim ve öğretim alanında deneyim sahibi olmak.

- Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak.

- Belgelendirmek kaydıyla branş dili yanı sıra en az orta düzeyde ikinci bir yabancı dil bilmek ya da ikinci yabancı dil alanında hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmak.

- Arapça öğretmenliği haricindeki bölümlerden mezun olanlar için pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak.

Derya Bağ’ın Pamukkale Üniversitesi’nde bulunan biyografisinde ise söz konusu kriterlerin her birini karşıladığı görülüyor.

Makam şoförünü de şube müdürü yaptı iddiası

BirGün’ün haberine göre PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın daha makam şoförlüğünü yapan kişiyi önce yüksekokula sekreter olarak atayıp, bir mesai günü sonrası da şube müdürü yaptığı iddia edildi.


 

BirGün Gazetesi

DAHA FAZLA HABER OKU