Kanye West’in başkanlık yarışında yardımcı olarak seçtiği Michelle Tidball hakkında bilmeniz gereken 7 şey

Kendisini “kişisel yaşam ve maneviyat koçu” olarak tanımlayan Tidball, akıl hastalığının günlük işlerle tedavi edilebileceğine inanıyor

Kanye West'le Michelle Tidball aynı semtte oturuyor (Reuters/yarash.org)

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin sürpriz adayı rapçi Kanye West kadar, onun bu yarışta yardımcı olarak seçtiği Michelle Tidball’un profili de Amerikan basınında gündem oldu.

New York Post gazetesi 57 yaşındaki “manevi yaşam koçu” Tidball’un Hıristiyan kimliğine ve İncil’le ilgili faaliyetlerine vurgu yaparken, Billboard sitesi de Amerikan siyasetindeki bu yeni isimin dikkat çeken yönlerini şöyle özetledi:

Online İncil çalışma programları düzenliyor

Tidball, İbranice “miras almak” anlamına giden yarash.org adlı resmi internet sitesinde kendisinden “şu an içinde geleceği yaratmaya” odaklanmış kişisel yaşam ve maneviyat koçu olarak bahsediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sitesinin “popülerlik peşinde koşanlar, aylaklık edenler ya da ortalığı velveleye vermek isteyenlere” göre olmadığını belirten Tidball, “Bu site, etkinleştirilmiş inanç ve dağları yerinden oynatıp tarafını ortaya koymakla ilgili” ifadesini kullanıyor.

Birçok dalda derecesi olduğunu öne sürüyor

Açtığı biyografi sayfası hâlâ boş dursa da Forbes’a göre Tidball daha önceki açıklamalarında akıl sağlığı ve ceza adaleti alanlarında çeşitli derecelerinin olduğunu, yaşam koçu olmadan önce 10 yıl boyunca akıl sağlığı terapisti olarak çalıştığını iddia etmişti. New Yorker ise Tidball’un diş hekimi ofisi işlettiğini de öne sürmüştü.

Kanye West’le aynı kasabada yaşıyor

İletişim adresi Tidball’un West’in de yaşadığı Wyoming’in Cody kasabasında ikamet ettiğini gösteriyor.

Akıl hastalığının günlük işlerle tedavi edileceğine inanıyor

TMZ’nin 2017’de ele geçirdiği (ve yarash.org’dan kaldırıldığı anlaşılan) bir ses kaydına göre Tidball, akıl hastalıklarını tedavi etmenin yollarından birinin disiplinli hareket etmekten ve günlük işleri yapmaktan geçtiğini savunuyor. Tidball 10 yıl boyunca çalıştığını söylediği akıl sağlığı bozuk insanların yataklarını yapmamaları ya da bulaşıklarını yıkamamalarından sonuç çıkararak “Şayet her gün kalkıp yatağınızı düzenler, bulaşıklarınızı yıkarsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz” diyor.

“Bebekken Tanrı beni hastanede ziyarete geldi”

Vanity Fair’e göre biyografisiyle ilgili bir bölümde (sonradan bu kısım da çıkarıldı) Tidball kendisini “6 aylıktan bu yana Tanrı’nın izinde giden biri” olarak tanımlıyor ve “hastane çadırında kendisini ziyaret eden Tanrı’nın sayesinde bebekken ölümden döndüğünü” öne sürüyor.
 


Lise arkadaşı: Tidball, Trump’ın başkanlığını tahmin etmişti

1980’lerin başında Cody Lisesi’nde Tidball’la birlikte okumuş olan Wyoming Üniversitesi dini çalışmalar öğretim görevlisi Mary L. Keller ise bu ismi “akıllı, şen şakrak ve etkileyici bir amigo” olarak tanımlıyor. New Yorker’a göre Tidball’un Keller’a 2016’da “online peygamber” olmaktan bahsettiği söyleniyor. Dergiye konuşan Keller ayrıca, Tidball’un zamanın emlak kralı Donald Trump’ın başkanlık zaferini yıllar öncesinden tahmin ettiğini anlatıyor.

Komplo teorisyeni aşırı sağcıyı takip ediyor

Kendi internet sitesinin linkinin yer aldığı Twitter hesabında Tidball’un Kanye West ve onun eşi Kim Kardashian’ın yanı sıra Amerika’nın en tanınmış sağcı provokatörlerinden biri olan ve Pizzagate gibi komplo teorilerinin arkasındaki isimlerden kabul edilen “beyaz üstünlük yanlısı” Mike Cernovich’i takip ettiği görülüyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, Billboard

DAHA FAZLA HABER OKU