Muriç'in transferine en çok Çaykur Rizespor sevinecek

Çaykur Rizespor, Fenerbahçe'yle yaptığı anlaşma karşılığında Vedat Muriç'in transferinden elde edilecek karın yüzde 15'ine sahip olacak

Fotoğraf: AA

İtalya'nın güçlü ekiplerinden Lazio'nun talip olduğu Fenerbahçe'nin Kosovalı forveti Vedat Muriç'in transferi gerçekleşirse, sarı lacivertlilerin yanı sıra, oyuncunun eski kulübü Çaykur Rizespor da kazançlı çıkacak.

Muriç'in Rizespor'dan Fenerbahçe'ye transferi sırasında iki kulüp arasındaki anlaşmaya göre, Muriç Fenerbahçe'den başka bir takıma transfer olursa, elde edilecek kardan yüzde 15'lik kısım Karadeniz temsilcisinin kasasına girecek.

Lazio'nun 18 milyon euro teklif yaptığı belirtirken, Rizespor'un bu transferden yaklaşık 2 milyon euro civarında bir gelir elde edeceği belirtiliyor. Muriç'in bonservis bedelinin daha da yükselmesi halinde, Rizespor'un alacağı pay da artacak.

Fenerbahçe, Kosovalı golcü için 3.5 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra 4 futbolcusunu da Rizespor'a vermişti. Vedat Muriç bu sezon sarı lacivertli formayla 32 maça çıkmış ve 16 kez ağları havalandırmıştı. Kosovalı futbolcu ayrıca, 6 golün de hazırlayıcısı olmuştu.

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU