İran Cumhurbaşkanı Ruhani: İtiraf etmeliyim ki üzerimizdeki baskısı çok ağır, virüs ve yaptırımlar nedeniyle ülke zor günlerden geçiyor

Hasan Ruhani, ülke üzerindeki diplomatik ve ekonomik baskıların çok ağır olduğunu söyledi

Hasan Ruhani / Fotoğraf: AFP

İran Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Buşehr eyaletinde 3 petrokimya tesisinin açılış törenine video konferans yöntemi ile katılan Hasan Ruhani, burada yaptığı konuşmada ülkedeki sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülke olarak çok zor günlerden geçtiklerini belirten Ruhani, "İtiraf etmeliyim ki düşmanların üzerimizdeki baskısı çok ağır. Yeni tip koronavirüsün yanında yaptırımlara maruz kalıyoruz. Yaptırımların yanında çarpıtmalara maruz kalıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yabancı basın halkın cesaretini kırmaya çalışıyor"

Çarpıtmaların yanında da tehditlerle de karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Ruhani, "Tüm bunların yanında, yabancı basında halkın cesaretini kırmayı isteyen düşmanlarımız var" ifadelerini kullandı.

Ülkede son aylarda yaşanan döviz kurlarındaki artış ve dövizin temini ile ilgili yaşanan sorunlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ruhani, ihtiyaç duyulan ürünlerin iç piyasadaki üretimini artırarak bu sorunu aşacaklarını söyledi.

Ruhani ayrıca, ham petrol yerine işlenmiş petrolü ihraç etmeyi planladıklarını belirterek, "Petrol ve gazı ham olarak ihraç etmek yerine onları petrokimya ürünlerine çevirerek satmayı planlıyoruz" dedi.

Son 24 saatte 174 kişi hayatını kaybetti

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 174 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 634 yeni vaka tespit edildiğini belirtti. 

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 17 bin 976'ya, vaka sayısının da 320 bin 117'ye çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 4 bin 156'sının durumunun ağır olduğunu ifade eden Lari, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının da 277 bin 463'e ulaştığını söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU