İnce'nin parti kuracağı iddiasını gündeme getiren Hürriyet yazarı: Muharrem İnce, "Cumhur ve Millet İttifakı'na mı sıkışıp kalacağız" diyor

Hürriyet yazarı Yalçın Bayar, Muharrem İnce cephesinde yaşananlar hakkında edindiği bilgi ve izleminleri köşesine taşıdı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 2018'deki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, partisinden ayrılarak, yeni parti kurma çalışmaları iddiasını ilk gündeme getiren Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde katıldığı bir cenaze namazında edindiği bilgileri paylaştı.

İş insanı Murtaza Çelikel'in cenaze töreninde herkesin konuştuğu konunun İnce tarafından kurulacağı ifade edilen parti olduğunu belirten Bayer, yaptığı bir telefon görüşmesinden notları kaleme aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bayer, "İnce’nin söyledikleri olarak aktarılanları özetliyoruz" ifadesiyle, Muharrem İnce'nin söylediğini ileri sürdüğü şu cümleleri aktardı:

Cumhur ve millet ittifaklarını dikkate almıyorum. Onların parçası olamam. Türkiye’nin üçüncü bir yolu yok mu, bunların arasında mı sıkışıp kalacağız?

Yalçın Bayer'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

LEVENT’teki namazda herkesin konuştuğu konu CHP, Kılıçdaroğlu ve yakında parti kuracak olan Muharrem İnce hakkında gündeme düşen haberlerdi.
Maskemizi tanınmak için indirdikçe, rahatsız olacak kadar birçok soruyla karşılaştık. Sanki partiyi biz kuruyoruz desek yeridir.
Cenazeyi uğurlarken bir telefon geldi. İnce’nin söyledikleri olarak aktarılanları özetliyoruz:
“Cumhur ve millet ittifaklarını dikkate almıyorum. Onların parçası olamam. Türkiye’nin üçüncü bir yolu yok mu, bunların arasında mı sıkışıp kalacağız?”
‘Dostlara’ kafayı taktığı anlaşılıyordu. Şu sözleri hayli ilginç:
“İkili bir yapıyı reddediyorum. Gerçek dostları unutup suni dostlarla iktidar hayaldir.”


Hürriyet, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU