Dan Aykroyd yıllar sonra John Belushi'nin Cazcı Kardeşler'in setinden nasıl kaybolduğunu anlattı

Belushi aşırı dozda uyuşturucudan öldüğünde, müzikal komedi klasiğinin yayımlanmasının üstünden iki seneden daha az bir süre geçmişti

Filmde Dan Aykroyd ve John Belushi'nin yanı sıra Cab Calloway de yer alıyordu (IMDb)

Rol arkadaşı Dan Aykroyd, John Belushi'nin bir defasında yemek ararken Cazcı Kardeşler (The Blues Brothers) setinden kaybolduğunu anımsıyor.

1982'de aşırı dozda uyuşturucudan ölen oyuncu müzikal komedi klasiğinin setindeki yemeklerden memnun değildi ve bunun yerine yerleşimin bulunduğu yakındaki sokağa gitmeyi göze almıştı.

The Guardian'a konuşan Aykroyd, "Bir gece John'u kaybettik" dedi.

Ama kafası iyi olduğu için değil, aç olduğu ve sette verilen yemeği beğenmediği için.

Onu hiçbir yerde bulamadım. Sonunda bir otoparktan geçerek yakındaki bir mahalleye giden yolu gördüm ve o yolu izledim. Bir ev dışında mahalle karanlıktı.

Kapıyı çaldım ve 'Affedersiniz, bir film çekiyoruz, oyuncularımızdan biri kayıp' dedim. Adam 'Ah, Belushi mi? Yaklaşık bir saat önce buraya geldi, buzdolabımı yağmaladı ve kanepemde sızdı' dedi.

Yönetmen John Landis, daha önce birlikte çektikleri üniversite komedisi Animal House'tan hemen sonra kokain bağımlısı olan Belushi'ye dair Cazcı Kardeşler'in çekimleri esnasında "neredeyse ölüyordu" diye ekledi.

 

 

Landis, "Benim için en büyük trajedi Animal House'ta hem benim için hem de kendisi için yüzde yüz orada olmasıydı" dedi.

Cazcı Kardeşler'in en iyi anlarında yüzde 75 oradaydı ama o kadar iyiydi ki pek çok kişi fark etmedi.

Belushi filmin vizyona girmesinden iki yıldan kısa bir süre sonra Hollywood'daki meşhur Chateau Marmont otelinde kalırken kokain ve eroinden oluşan bir karışım alarak aşırı dozdan ölmüştü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU