FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldı

FIFA'da yeni bir yolsuzluk iddiası gündemde. Eski başkan Blatter'in ardından Infantino hakkında da yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi

Gianni Infantino / Fotoğraf: Reuters

İsviçre Federal Başsavcılığı'nın, FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

İsviçre Başsavcısı Michael Lauber ile Infantino arasındaki ilişkileri incelemek için bu ay özel bir savcıya görev verildi.

Özel savcı Stefan Keller, başsavcı Lauber aleyhinde dava açma izni isterken, Keller'in Infantino ile ilişkilerinde ceza gerektiren bir takım şüpheler bulunduğunu ileri sürdü.

Infantino ve Lauber ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blatter'in ardından koltuğa Infantino oturmuştu

Infantino, 2016'da yapılan seçimde, bir yıl önce hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etmek zorunda kalan Sepp Blatter'in yerine FIFA Başkanı olmuştu.

Geçen hafta istifasını veren Lauber, 2015'te başlatılan FIFA'daki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının başında yer almıştı.

Infantino seçimi kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, "FIFA'nın imajını ve saygınlığını geri getireceğiz ve dünyadaki herkes bizi alkışlayacak" demişti.

50 yaşındaki İtalyan asıllı İsviçreli spor yöneticisi, daha önce UEFA Genel Sekreterliği görevinde de bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Goal

DAHA FAZLA HABER OKU