Avustralya'da keşfedilen suikastçı sineklere Thor ve Deadpool gibi Marvel karakterlerinin adları verildi

Keşfedilen 5 suikastçı sinek Thor, Kara Dul, Loki, Deadpool ve ABD'li çizgi roman yazarı Stan Lee'nin adını aldı

Avustralyalı bilim insanları daha önce varlığı bilinmeyen 5 yeni suikastçı sinek keşfetti (Marvel, CSIRO)

Öyle görülüyor ki Avustralyalı bilim insanları arasında da Marvel sinematik evreninin hayranları yer alıyor.

Bilimsel araştırmalardan sorumlu olan Avustralya federal devlet kurumu CSIRO, bu yıl 165 hayvan türüne bilimsel adlarını verdi. Bunlar arasında yeni keşfedilenler olduğu kadar daha önce isim konmayanlar da yer aldı.

Bu hayvanlar arasındaki 5 suikastçı sinekse adlarını Marvel evrenindeki süper kahramanlardan ve kötü karakterlerden aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlardan birine Marvel filmlerinde Chris Hemsworth'un canlandırdığı İskandinav mitolojisindeki gök gürültüsü ve fırtına tanrısı Thor'un adı verildi.

Latince Daptolestes bronteflavus adlı sineğin Türkçe çevirisi "Sarışın gök gürültüsü" şeklinde.

Sineğin yüzü, anteni ve gövdesindeki altın renkli ve açık kahverengi benekler, Thor karakterinin sarı saçları ve giysisindeki altın renkli işlemeleri anımsatıyor.
 

Bir diğer suikastçı sineğeyse Marvel filmlerinde Tom Hiddleston'ın canlandırdığı, İskandinav mitolojisinde çevirdiği entrikalarla meşhur kötülük tanrısı Loki'nin adı verildi. 

Daptolestes illusiolautus adı Türkçe'de "zarif aldatmaca" anlamına geliyor. Daptolestes feminategus adlı suikastçı sinek de adını Marvel evrenindeki Kara Dul adlı karakterden aldı. Latince isim, Türkçe'ye "deri kıyafet giyen kadın" şeklinde çevrilebilir. Marvel filmlerinde Scarlett Johansson'ın canlandırdığı karakter de deri kıyafet giyiyordu.

Marvel evreninin en sıradışı ve esprili karakterlerinden Deadpool'un adı da hem karakterin giydiği maskedekine benzer şekiller hem de renklerinin Deadpool'un kırmızı ve siyah renkli giysisiyle benzerliği nedeniyle sineklerden birine verilen isimler arasında yer aldı.

Son olarak Marvel çizgi romanlarının yaratacılarından Stan Lee'in adı da Daptolestes leei adlı sineğe verildi. Sineğin yüz şeklinin Lee'nin alametifarikası güneş gözlükleri ve beyaz bıyığını andırması nedeniyle bu ad tercih edildi.

Suikastçı sinekler, Asilidae familyasına mensup.

Binlerce türü içeren bu familyadaki sinekler diğer böceklerle beslenen saldırgan türler. Genellikle avlarına nörotoksik tükürükleriyle saldırmadan önce pusu kuruyorlar. 

 

Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU