Timtik ve Ünsal’ın adil yargılanma talebine barolardan destek: Ebru ve Aytaç ölüyor, farkında mısınız?

Aralarında Antalya, Adana ve İstanbul’un da olduğu birçok ilin baro başkanları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için adil yargılanma çağrısı yaptı

Tutuklu bulundukları cezaevlerinde 5 Şubat’ta açlık grevi eylemine başlayan ve 5 Nisan’da ise ölüm orucuna çeviren Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal için bir destek de baro başkanlarından geldi.

Antalya, Adana, Aydın, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir ve Mersin Baro Başkanları, Adil Yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal için bir video paylaştılar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ebru ve Aytaç ölüyor, farkında mısınız?”

Antalya Barosu Başkanı Av. Polat Balkan destek mesajında "Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, adil yargılanmadıkları için önce açlık grevine başladılar, şimdi de bedenlerini ölüme yatırdılar" ifadelerini kullandı.

Timtik ve Ünsal’ın dosyasının uzun süredir Yargıtay’da bekletildiğini ifade eden İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel de “Ey vicdanlı insanlar, Yargıtay’da dosyasını uzun süredir bekletenler, Ebru ve Aytaç ölüyor, farkında mısınız” dedi.

“Adil yargılanma talepleri evrensel nitelikte”

Timtik ve Ünsal’ın adil yargılanması için Antalya, Adana, İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Bursa Barosu Başkanlarının verdiği destek mesajları şöyle:

Adil yargılanma hakkının yaşama geçmesini istiyorlar. Yaşamlarının sonlanması değil, mesleklerinin sonlanması onlara daha ağır geliyor. Ebru ve Aytaç ölüyor, farkında mısınız? Yargıtay'dan bulunduğumuz talebi bir kez daha yineliyoruz, bir an evvel adil yargılanma haklarının verilmesini istiyorum. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin tahliye kararı vermesini bekliyoruz. Adil yargılanma talepleri evrensel nitelikte. Kesinlikle adil yargılanma haklarının takipçisi olacağız. Adil Yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın Yargıtay'daki dava dosyaları ivedilikle incelenmelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU