TFF'nin, yayıncı kuruluşla 174,5 milyon lira indirim konusunda prensipte anlaştığı iddia edildi

Hürriyet yazarı Kum, TFF'nin 350 milyon lira indirim isteyen yayıncı kuruluşla 174,5 milyon indirim karşılığında prensipte anlaştığını ileri sürdü

beIN Sports, 2016'da Süper Lig'in yayın hakları konusunda TFF ile yıllık 500 milyon dolar karşılığında anlaşma sağlamıştı / Fotoğraf: AFP

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports ile kulüpler arasındaki ödeme krizi ve indirim talebiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Hürriyet gazetesi yazarı Tahir Kum, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)-Kulüpler Birliği-beIN SPORTS üçgeninde yaşanan indirim krizinin perde arkasıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Sezon başında yıllık yayın bedelinde yüzde 13 indirim yaptıran yayıncı kuruluşun önümüzdeki iki sezon için 350 milyon lira daha indirim talep ettiğini hatırlatan Kum, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Ancak TFF, bu rakamı 175 milyon 500 bin liraya düşürdü. Kulüpler Birliği de kabul ederse, Digitürk önümüzdeki iki sezon 174 milyon 500 bin lira daha az ödeme yapacak.

Süper Lig maçlarının yayını konusunda TFF yöneticileri ve yayıncı kuruluşun yetkililerinin bir toplantı yaptığını aktaran Kum, "Yapılan görüşmeler sonucunda TFF ile Digitürk, 174 milyon 500 bin lira indirim yapılması konusunda prensip anlaşmasına vardı" dedi.

Kum, TFF'nin söz konusu anlaşmayı önümüzdeki günlerde Kulüpler Birliği Vakfı’na götüreceğini ve orada yapılacak toplantıda konunun karara bağlanacağını kaydetti.

Kulüpler, alternatif yayıncılarla görüşüyor

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, 350 milyon lirayı bulan bu indirimi kesinlikle kabul etmeyeceklerini açıklamasının ardından kulüplerin alternatif yayıncı olarak Turkcell, D-Smart ve Türk Telekom ile görüşmelere başladığını ileri süren Kum, yazısını şu sözlerle noktaladı:

Kulüpler Birliği’nin diğer yayın kuruluşları ile görüşme yaptığını öğrenince TFF’den sürpriz bir toplantı isteğinde bulundu. TFF yönetiminin olumlu yanıt vermesinin ardından dün Riva’da bir araya gelen taraflar, iki yıl için toplam 174 milyon 500 bin lira indirimde anlaşmaya vardı. Kulüpler Birliği Vakfı da ikna edilirse, yayıncı kuruluş Digitürk önümüzdeki iki sezon kulüplere ödeyeceği paranın 175 milyon 500 bin lirasını kesecek.

2016'da 500 milyon dolar ödemeyi taahhüt etmişti

TFF ile beIN Sports, 2016’da imzaladığı anlaşma gereği kulüplere yılda ortalama 500 milyon dolar (yarısı ABD doları yarısı TL olmak şartıyla) ödeme taahhüdünde bulunmuştu.

Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu sezon başında yüzde 13 indirim yaptıran Digitürk, 2020-21 ve 2021-22 sezonları için bir kez daha indirim istemişti.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU