Perinçek: İstanbul Sözleşmesi'ne kim karşı çıkıyorsa doğru yapıyor

İstanbul Sözleşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Perinçek, sözleşmenin 'Türkiye'nin başına zabıta dikmek' anlamına geldiğini belirtti

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da katıldığı programda yeniden tartışmaya açılan İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İstanbul Sözleşmesi Türkiye'nin başına zabıta dikiyor" diyen Perinçek, sözleşmeye karşı olduklarını vurgulayarak, "İstanbul Sözleşmesine kim karşı çıkıyorsa doğru yapıyor" ifadelerini kullandı.

Perinçek ayrıca, İstanbul Sözleşmesi'nin 'Çürüyen merkezlerdeki yaşam tarzının Türkiye'ye dayatılması' olduğunu öne sürdü ve şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Sözleşmesi, Fransa'nın Almanya'nın çürüyen merkezlerindeki yaşam tarzını Türkiye'ye dayatmaktadır. Atatürk devrimini tamamlarsak kadınımızın kurtuluşunu sağlarız. İstanbul Sözleşmesi bize bir yaşam tarzı dayatıyor. İstanbul Sözleşmesi ile emperyalist kapitalist ülkelerde çürüyen ne varsa bize dayatılıyor.

Vatan Partili kadınlar, yasanın korunmasını istemişti

Vatan Partisi'nin kadın kolları örgütü Öncü Kadınlar grubu, geçen yıl Ankara İl Başkanlığı önünde yaptıkları açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin bazı gazete ve köşe yazarları tarafından hedef alındığını belirtmiş, bu nedenle yasanın kamuoyu gündeminden çıkarılmasını istemişti.

Açıklamada şunlar kaydedilmişti:

Aileyi ve kadını koruyan yasalar bazı gazete ve köşe yazarları tarafından sürekli hedef alınmaktadır. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasaya ilişkin tartışmalar hızla kamuoyunun gündeminden çıkarılmalıdır. “Yuvayı korumak” bahanesiyle şiddeti normalleştirmek ve cinayetlere giden yolun taşlarını döşemek de sorunun kaynağını aile kurumunun varlığı olarak göstermek de hatalıdır. Toplumun yapıtaşı olan ailenin eşit ve saygın ilişkilerle, sorumlulukları paylaşarak, sevgi ve saygıya dayalı biçimde inşa edilmesi koruyucudur, sağlıklı nesiller yaratacaktır, geleceğimizin güvencesidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU