Bakan Çavuşoğlu: Libya'da askeri çözüm tercih edenler, sahada yenilgiye uğradı

Libya'da tek çözümün siyasi çözüm olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Libya'da çözümün, siyasi çözüm olduğunu içlerine sindirsinler, başka çıkar yolu yok. Başka yollarla herhangi bir amaca ulaşamayacaklarını bilsinler" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Niamey'de, Nijer Dışişleri Bakanı Kalla Ankourao ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, mevkidaşıyla yaptığı görüşmede başta Libya olmak üzere bölgesel konuların da gündeme geldiğini ve görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

Libya'da tek çözümün siyasi çözüm olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Başından beri bunu söylüyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Bugüne kadar askeri çözümü tercih edenler, sahada yenilgiye uğradılar, başaramadılar, başaramayacaklar" dedi.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Herkes bugüne kadar yaşananlardan ders alsın, aklını başına toplasın ve Libya'da tek çözümün, siyasi çözüm olduğunu içlerine sindirsinler, başka çıkar yolu yok. Başka yollarla herhangi bir amaca ulaşamayacaklarını bilsinler. Libya'daki durumdan en çok etkilenen ülkeler ise başta Nijer olmak üzere Sahel Bölgesi'ndeki ülkeler, hatta ötesindeki Afrika ülkeleri. Dolayısıyla buradaki sorunun çözümü, ateşkesin tesis edilmesi ve siyasi çözüme ulaşılması konusunda başta Sahel grubu ülkeleri olmak üzere Afrika ülkelerinin ve Afrika'daki örgütlerin daha aktif olmasını biz destekliyoruz. Bu konularda da bugün yaptığımız görüşmelerde de gördük ki Nijer ile görüş ayrılığımız yok, tam tersine görüş birliğimiz var. Bundan sonra bu alanda iş birliğimizi nasıl sürdüreceğimizi konuştuk ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Ziyaret kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ve Nijer Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Arasındaki Malzeme Teslim Protokolü, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Nakdi Yardım Uygulama Protokolü, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim İşbirliği Anlaşması ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijer Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gençlik ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşması imzalandı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU