Ronaldo'nun tarihe geçtiği maçta Juventus, Lazio engelini kayıpsız geçti

Juventus, Lazio'yu ikinci yarıda Cristiano Ronaldo'nun attığı gollerle 2-1 yendi. İtalya'daki toplam gol sayısını 51'e yükselten Ronaldo, Avrupa'nın 5 büyük liginin 3'ünde 50 gol barajını aşan ilk futbolcu oldu

Cristiano Ronaldo / Fotoğraf: AFP

İtalya Birinci Futbol Ligi’nine (Serie A) 34. hafta maçında lider Juventus, konuk ettiği Lazio'yu 2-1 yendi. Takımına galibiyeti getiren golleri kaydeden Cristiano Ronaldo, Avrupa'nın 5 büyük liginin 3'ünde 50 gol barajını aşan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

 

 

Torino’daki Allianz Stadı’nda oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren maçta ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 51. ve 54. dakikalarda Cristiano Ronaldo kaydetti. Lazio'nun tek golü 83 dakikada Ciro Immobile'den geldi.

Alınan bu sonucun ardından puanını 80'e yükselten Juventus, liderliğini sürdürdü. Son haftalarda üst üste puan kayıplara yaşayan Lazio ise puan tablosunda 69 puanda kalarak 4. sıraya geriledi.

Ronaldo tarihe geçti

Juventus’un Portekizli yıldızı Ronaldo, attığı 2 golle takımının galibiyetinde büyük rol oynarken, gol krallığı yarışında da 30 golle zirvede yer aldı. 

Cristiano Ronaldo ayrıca attığı gollerle daha önce forma giydiği Premier Lig ve La Liga haricinde, Serie A’da da 51 gol atma başarısı gösterdi.

Serie A'daki toplam gol sayısını 51'e yükselten Ronaldo, Avrupa'nın 5 büyük liginin 3'ünde 50 gol barajını aşan ilk futbolcu olarak tarihi bir başarıya imza attı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU