İçişleri Bakanlığı'ndan Soylu'nun oğluna yönelik iddialarla ilgili açıklama

Bakanlık, Engin Levent Soylu’ya ait olduğu iddia edilen hesapla ilgili olarak açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanlığı, Bakan Süleyman Soylu'nun oğlu Engin Levent Soylu'ya ait Twitter'da bir hesap bulunmadığını ve iddia edilen paylaşımların kendisine ait olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün bazı internet sitelerinde "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu'nun oğlu da konuştu" şeklinde bir sosyal medya paylaşımının haberleştirildiği belirtildi.

Söz konusu Twitter hesabının Bakan Soylu'nun oğlu Engin Levent Soylu’ya ait olmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Sayın Bakanımızın oğlunun bahse konu sosyal medyada hesabı bulunmamaktadır. Dolayısıyla söz konusu paylaşımın Sayın Bakanımızın oğluna aitmiş gibi ilişkilendirilmesi anlamsızdır. Sayın Bakanımızın oğlu adına açılan sahte hesapla ilgili de gerekli işlem başlatılmıştır.

Metiner ile Soylu arasında tartışma

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, katıldığı televizyon programında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, “FETÖ’cüler göreve getiriliyor” demişti.

 

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayına bağlandı ve "Başında olduğum bakanlığı ilgilendiren birkaç değerlendirme yapıldı. Bu değerlendirmelere bir cevap vermezsem hem kendimize haksızlık hem bugün büyük mücadeleler veren bu kuruma ve hükümetimize bir haksızlık olarak görüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Metiner ve Soylu arasında canlı yayında kısa bir tartışma da yaşanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU