Ali Koç: Ülkemize kastedenler, 3 Temmuz'da sarı-lacivert bir duvara çarpmıştır

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan kurulu toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Kulübü'nün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Sarı-lacivertli kulübün 77 yaşındaki Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün evinden yönettiği toplantıda söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) getirdiği yabancı kuralıyla ilgili şöyle konuştu:

Türk futbolunun içinde bulunduğu kriz, Fenerbahçe de buna dahil, Türkiye'nin demografisine baktığımız zaman altyapıdan sporcu yetiştirmemiz gerekiyor. 14 yabancı sayısı aşağı inince altyapıdan oyuncu gelecek diye bir garanti yok. Altyapıdaki en büyük sorunlardan bir tanesi iyi hocalar gerekli. Tesisler gerekli. Yabancı sınırlamasına geleceğiz. 14 yabancı sınırını getirince altyapıdan oyuncu yetiştireceğiz diye bir durum yok. Son 10-15 yılda 11 kere değişmiş bir sistemden bahsediyoruz. 

Divan Kurulu üyelerinden gelen soruları da yanıtlayan Koç, "TFF'de Fenerbahçe'nin iyi temsil edilmediği"ne dair bir soruyu şöyle yanıtladı:

Biz seçilmeden önce, seçildikten sonra da TFF'nin kurullarıyla ilgili endişelerimizi, vereceği zararları defalarca dile getirdik. Dile getirmeye devam edeceğiz. TFF ile yaşadığımız sorunlar, disiplin kararları ve son dönemde bizimle kişiselleşmiş çekişmelerin fayda sağlamadığı ve Fenerbahçe'ye zarar verdiğini görüyoruz. Oyunun kuralları er ya da geç değişecektir. 

"Bizim camiada olmaz dedim, yanıldığımı gördüm"

Toplantıda başka bir takımın yöneticisiyle yaptığı görüşmeyi de anlatan Koç, şu ifadeleri kullandı:

Ben yönetimde görev yaparken başka kulüpten bir yönetici, 'Futbol öyle bir şey ki yönetici refleksiyle senden sonrakilerin başarısız olmasını istersin' dedi. Ben de, 'Bu sizin camiaya has bir şey, bizim camiada böyle şey olmaz' demiştim. Yanıldığımı yaşayarak gördüm.

Samandıra ile Dereağzı tesislerindeki faaliyetlerin ortak bir alana taşımak istediklerini söyleyen Koç, bunun için girişimlerde bulunduklarını belireterk, "Yeter ki arazi işini halledelim. Bunu er ya da geç yapmak zorundayız" dedi.

"Türk futbolunun gelişmesi, Avrupa ile aranın kapanması için devlet stratejisine ihtiyaç var" diyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

1 kulüple olmaz, topyekün olması gerekiyor. İlk 2 yılda yanlışlarımız, zaman kayıplarımız oldu. Çabalar göz ardı edilemez. Sabır diyorsunuz, ben de diyorum. İlk yıl bu kadar sıkıntılı geçmese daha fazla sabredebilirdik. İkinci yılımızda daha başarılı olmamız gerekir diyerek reformlar ya yavaşladı ya da ertelendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bizim politikamız Türkleştirmedir"

"Tüm yabancılar için değil ama çoğu için kontrat için mücadele etmek, arma için mücadele etmenin önüne geçmektedir" değerlendirmesini yapan Fenerbahçe Başkanı, "Türk futbolcularda daha fazla aidiyet işlemek mümkün. Bununla beraber ekonomik şartlarımız her anlamda bizi kısıtlıyor. Bizim politikamız, Türkleştirmedir. 2 senedir düşündüğümüz, aktif bir şekilde planlamaya koyduğumuz politikadır. TFF'nin sürpriz bir şekilde bizimle paylaştığı rakamlara baktığımız zaman daha fazla Türkleşmemiz gerekiyor" yorumunu yaptı.

TFF'yi ara transfer döneminde kendilerine transfer yaptırmamakla suçlayan Koç, "Elinden gelen her şeyi yaptı. Bu sene limit konusunda ne yapacaklarını bilmiyoruz ancak devre arasındaki gibi bir tutum olursa, tutumumuzun bu sefer farklı olacağını buradan herkes bilmeli" şeklinde konuştu.

"Aziz Yıldırım 3 Temmuz'da liderlik yaptı"

3 Temmuz'un tüm Fenerbahçelilerin kırmızı çizgisi olduğunu belirten Koç, "Ülkemize kastedenler, 3 Temmuz'da sarı-lacivert bir duvara çarpmıştır. Aziz Yıldırım, o dönemde kahramanca liderlik yapmıştır. Kendimizi korumak için bu örgütün tüm rüzgarı arkasına aldığı en heybetli, en ihtişamlı döneminde, yapayalnız kalmamıza rağmen bu örgütle başa çıkılmıştır. Daha sonra bu örgüte yönelik olan eleştirilerin de fitilini yakmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU