Twitter'daki "bitcoin saldırısı" başka bir şeyi mi gizledi ve buna karşı ne yapmalı?

Sitenin kendi sistemleri darbe aldı, yani herkesin kendini korumak için yapabileceği az şey var

Doğrulanmış hesaplara saldırı, buz dağının görünen kısmı olabilir (AP)

Muhtemelen tarihinin en büyük güvenlik sıkıntısını yaşayan Twitter'da Kanye West'ten Barack Obama'ya herkesin hesabı benzer mesajlar göndermek için ele geçirildi.

Yapılan paylaşımlar, karşılığında daha fazlasını geri alacaklarına dair yalan vaatle, kullanıcıları belirli bir adrese bitcoin göndermeye yönlendirdi. Bu tür kripto para dolandırıcılıkları Twitter'da popüler olsa da daha önce böylesine görkemli bir çapta gerçekleştirilmemişti.

Olaydan etkilenen tüm tweet'leri doğrulanmış hesaplar göndermiş gibi görünüyor. Sonrasında hesapların bu paylaşımları kaldırıldı ve girişleri bir kez daha güvenli hale getirildi. Fakat saldırının siteyi kullanan herkes için kalıcı sonuçları olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter saldırının belirli bir hesaba yönelik olmadığını ve kendi sistemlerine yapıldığını kabullendi. Bilgisayar korsanları Twitter'da çalışan biri aracılığıyla erişim sağlayarak hesaplarda paylaşım yapabilmiş gibi görünüyor.

Twitter, bilgisayar korsanlarının başka kötü amaçlı eylemler gerçekleştirmiş ya da bu olaya kadar özel kalmış bilgilere erişim sağlamış olabileceğini de açıkladı. Bu eylemlerin ya da bilgilerin ne olabileceği konusunda ayrıntılı bilgi vermeyen şirket, daha fazla araştırma yapılmadan bunları bilemeyeceğini öne sürdü.

Ancak güvenlik uzmanları, bitcoin dolandırıcılığıyla kazanılan para miktarının nispeten sınırlı olduğunu ve saldırganların muhtemelen çok daha zarar verici ve geniş ölçekte eylemler gerçekleştirme becerisine sahip olabileceğini belirtti. Hatta bazıları, saldırının kripto para birimine yönelik kısmının, saldırganların diğer hedefleri neyse onlar için dikkat dağıtıcı olarak kullanılmış olabileceğini ileri sürdü.

Fakat saldırının siteyi kullanan herkes için sorunlara neden olabileceği anlamına gelen de bu gerçek: Sadece hesapları bitcoin aldatmacasına dahil edilenler ya da doğrulanmış kişiler için değil, saldırı esnasında herhangi bir kullanıcının ayrıntıları teoride açığa çıkmış olabilir.

Bununla birlikte potansiyel saldırının muğlak doğası, ona karşı kendini savunmanın ya da olabilecekleri tahmin etmenin de zor olduğu anlamına geliyor. Neyin tehlikede olabileceğini bilmezken onu korumak da zor.

Bu nedenle, Twitter'dan gelen duyuruları ve saldırıda olanlara dair haberleri takip etmek dışında hesabınıza bir şey olup olmadığını bilmenin çok da yolu yok. Şimdilik, şirketin kendisinden de güvenilir haber kaynaklarından da kripto para birimi tweet'lerinin ötesinde herhangi birinin hesabının kurcalandığını belirten kesin bir bilgi gelmedi.

Bunun ötesinde, başka herhangi bir sitedeki herhangi bir kullanıcı girişinde kullanılan normal güvenlik önlemlerini almak zahmete değer. Parolanızın güvende, iki faktörlü kimlik doğrulamasının da açık olduğundan emin olun ve hem Twitter'da hem de başka herhangi bir yerde kişisel bilgilerin çalındığını gösteren şüpheli etkinlikler karşısında tetikte olun.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU