TTK Başkanı Yaramış: Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor

Yaramış’ın 15 Temmuz'u anlamak" panelinde kullandığı ifadeleri sosyal medya hesabından paylaşan AK Parti’li Metiner, “O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam” sözleriyle tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın “15 Temmuz'u anlamak" konulu panelde söylediği sözleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Türk Tarih Kurumu (TTK) iş birliğinde "15 Temmuz'u anlamak" konulu panel düzenlendi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış da panelde bir konuşma yaptı.

Yaramış konuşmasının bir bölümünde, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Tarihte biliyorsunuz, birçok darbe girişimi oldu, darbeler oldu” hatırlatması yapan Yaramış, “Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda” diye konuştu.

Metiner tepki gösterdi

Konuşmayı sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşan Metiner, "Bu adam Türk Tarih Kurumu Başkanı. Afyon Üniversitesinde yaptığı konuşmaya bakın. Darbe teşebbüsüne karışmış ama pişman olmuş FETÖ’cüleri affedip kucaklamamızı salık veriyor. FETÖ ile bu adamlarla mı mücadele edeceğiz?” diye sordu.

Metiner, “O koltukta onu tutanın samimiyetine asla inanmam” tepkisini gösterdi.

Birçok sitede konuşmanın o bölümü yok

Etkinliğin haberi, Türk Tarih Kurumu, Anadolu Ajansı ve Afyonkarahisar Üniversitesi'nin internet sitelerden yayınlandı.

Ancak Metiner’in paylaştığı kısım kurumların sitesinde yer almadı.

TTK, “Kurumumuz tarafından 15 Temmuz’u Anlamak Paneli Düzenlendi” başlığıyla sunduğu konuşmanın spot kısmında, “Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış: 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü unutmadık, unutmayacağız ve unutturmamak için çalışmaya devam edeceğiz. Ta ki tek bir FETÖ’cü kalmayıncaya kadar” ifadelerine yer verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU