Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa seslendi: 15 Temmuz ülkemizi işgal girişimiydi

Erdoğan konuşmasında 15 Temmuz’da milletin kendisi üzerinde hesap yapanların heveslerini kursaklarında bıraktığını ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümünde ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Erdoğan, “15 Temmuz ülkemizi işgal girişimiydi. Ordumuzun içindeki teröristlerin kullanılmış olması, işgal girişimine alçakça ihaneti de eklemiştir" dedi.

Darbe girişimi gecesi için "hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar" değerlenedirmesi yapan Erdoğan, "Milletimizin her bir ferdi ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini ispatlamıştır" ifadesini kullandı. 

15 Temmuz'da ezanı susturmak, bayrağı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak isteyenleri şanlı direnişle hüsrana uğratıldığını söyleyen Erdoğan, "Bu darbe girişimi, milletimizi yıldırmak bir yana azmini kamçılamıştır" diye konuştu. 

Erdoğan şöyle devam etti: 

FETÖ içeriden, PKK dışarıdan, kimi alttan kimi üstten ne kadar uğraşırsa uğraşsın ezanımızı susturamayacak, bayrağımızı indiremeyecek.

"15 Temmuz ülkemizi işgal girişimiydi"

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin  Türkiye'yi işgal girişimi olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ordumuzun içindeki teröristlerin kullanılmış olması, işgal girişimine alçakça ihaneti de eklemiştir" dedi.

"Bir asır önce topraklarının 4'te 3'ünü kaybederek Cumhuriyeti kuran milletimiz, 15 Temmuz'da aynı felakete izin vermeyeceğini ilan etmiştir" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

Bölgemizde pek çok devleti iç karışıklıklarla sarsıp, işgal edenlere Türkiye'nin öyle bir devlet olmadığını atılımlarımızla gösteriyoruz. Daha bitmedi; bu milletin söyleyecek çok sözü, hayata geçireceği çok projesi var. Bu devletin daha harekete geçirecek çok potansiyeli var.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU