Ünlü teknoloji CEO'su New York'taki lüks dairesinde başı ve uzuvları kesilmiş halde bulundu

Ünlü teknoloji girişimcisi Fahim Saleh, New York'taki dairesinde ölü bulundu

Saleh öldürüldüğü daireyi 2019'da 2,2 milyon dolara almıştı (Gokada)

Önde gelen bir teknoloji girişimcisi New York'ta vahşice öldürüldü.

ABD medyasında çıkan haberlere göre 33 yaşındaki Fahim Saleh adlı girişimcinin cansız bedeni pazartesi günü uzuvları ve başı kesilmiş halde kendisine ait lüks dairede bulundu. 

Saleh, Nijerya'da Uber benzeri motosiklet taksi hizmeti veren ilk şirket olan Gokada'nın ve Bangladeş'te taksi, yemek, kurye ve e-ticaret hizmetleri veren Pathao adlı dev platformun kurucularındandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer cansız bedeni kardeşinden bir gündür haber alamayan Saleh’in kızkardeşinin bulduğunu ve polisi aradığını açıkladı.

ABD medyasına göre Saleh'in yaşadığı binanın güvenlik kameraları maske takmış bir adamla asansöre bindiğini gösterdi. Adamın asansörden çıktıktan sonra Saleh'e saldırdığı ve ikilinin birbiriyle mücadele ettiğinin görüldüğü belirtildi.

"Profesyonel bir cinayet mahalli"

Polis, Saleh'in bedenini başı ve uzuvları kesilmiş halde bulduğunu ayrıca bedeninin yakınlarında bir adet elektrikli testere ve cinayeti örtbas etme amaçlı olduğu düşünülen büyük plastik torbalar bulduğunu aktardı.

Adı açıklanmayan bir polis yetkilisi New York Post'a verdiği bilgide olay yerini "profesyonel bir cinayet mahalli" diye niteledi.

Fahim Saleh kimdir?

Bangladeş göçmeni bir ailenin oğlu Suudi Arabistan doğumlu 33 yaşındaki Saleh, ilk şirketini lisedeyken kurdu. 

ABD'deki Bentley Üniversitesi'nden mezun olan Saleh'in 2015'te kurucularından olduğu kurye şirketi Pathao, Bangladeş ve Nepal'de popüler oldu.

Ardından Nijerya'nın motosiklet taksi uygulaması Gokada'nın kurulmasına yardım etti. Ancak şirket ülkedeki yetkililerce engellendi ve bu yıl Lagos'ta motosiklet taksiler yasaklandı.

Pathao, Saleh'in ölümüyle ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı. Paylaşımda "CEO'muz ve kurucumuz Fahim Saleh'in ani ve trajik kaybını derin üzüntüyle bildiriyoruz" dendi.
 


Gokada şirketi de Twitter paylaşımında Saleh'i "büyük bir lider, hepimiz için bir ilham kaynağı" diye niteledi.

 

Independent Türkçe, New York Times, BBC, Euronews

DAHA FAZLA HABER OKU