Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmada Azerbaycanlı bir tümgeneral, bir albay, iki binbaşı öldü

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, Ermenilerle Tovuz bölgesinde çıkan çatışmalarda Tümgeneral Polat Haşimov ile Albay Mirzayev Ilgar'ın yaşamlarını yitirdiğini duyurdu

Azerbaycanlı general Polad Haşimov, yaşamını yitirdi / Fotoğraf: Youtube

Azerbaycan ve Ermenistan silahlı kuvvetleri arasında iki ülkenin sınır hattında yer alan Tovuz bölgesinde silahlı çatışma yaşandı. 

Azerbaycan'da yayın yapan Real TV'nin haberine göre 13-14 Temmuz gecesi yaşanan çatışmanın sonucuna dair Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev bir basın açıklaması yaptı.

Veliyev, iki gün süren çatışmada 100’ü aşkın Ermeni askerin öldürüldüğünü, çok sayıda askeri hedefin ve aracın imha edildiğini iddia etti.

Veliyev aynı çatışmalarda Tümgeneral Polad Haşimov, Albay Mirzayev Ilgar, Binbaşı Ahmadov Namig, Binbaşı Novruzov Anar ile erler  Gizir Zeynali Ilgar, Gizir Babayev Yaşar, Mustafazadeh Elchin adlı Azerbaycanlı askerlerin de yaşamını yitirdiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan mevzilerine gerçekleştirilen saldırıların havadan çekilen yeni görüntülerini yayınladı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU