CHP Sözcüsü Öztrak: Günü geldiğinde 15 Temmuz ve 20 Temmuz'a giden sürecin gün görmemiş bölümleri mutlaka aydınlanacak

Öztrak 15 Temmuz ile ilgili olarak, HTS kayıtlarının ortaya koyulmasını istedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Günü, vakti, saati geldiğinde 15 Temmuz ve 20 Temmuz'a giden sürecin gün görmemiş bölümleri mutlaka aydınlanacaktır" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans aracılığıyla yapıldı.

Toplantı sürerken açıklamada bulunan Öztrak, Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Hava Piyade Astsubay Çavuş Ethem Demirci'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve millete başsağlığı diledi.

Öztrak, Artvin'de yaşanan sel ve heyelan felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına sabır dileğinde bulundu.

İktidarın, Sakarya'da son 11 yılda 5 kez patlayan fabrikayı her seferinde başka bir isimle açtırdığını ileri süren Öztrak, her patlamada yaşamını yitiren ve yaralanan çalışanlar olduğunu söyledi.

Son patlamadan sonra kalan mühimmatın, tüm kurallar ve güvenlik önlemleri yok sayılarak Mehmetçiklere taşıtıldığını iddia eden Öztrak, "Taşıtan kim? Saray iktidarının İçişleri Bakanlığı. Sonuç? 3 kahraman askerimiz şehit, 11 yurttaşımız ise yaralı. Bunu ar bilip, millete hesap veren, istifa eden tek bir yetkili var mı? Ne gezer…" dedi.

Son iki yılda, 3 bin 669 emekçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini savunan Öztrak, ölenlere rahmet, yaralılara şifa dilenip geçildiğini belirtti.

Libya'da Türk askerlerinin olduğu havaalanın bombalandığını dile getiren Öztrak, "Bombalayan kim? Rusya mı, Mısır mı, Birleşik Arap Emirlikleri mi, yoksa başka bir devlet mi? Bilmiyoruz. Çünkü Libya'da ne olup bittiğini yazan gazeteciler, hemen sarayın zindanlarına atılıyor. Meclis'e Libya'da ne olup bittiği konusunda bilgi verilmiyor" diye konuştu.

"HTS kayıtlarını ortaya koyun, gerçekler ortaya çıksın"

Öztrak, 15 Temmuz'un hain darbe girişiminin yıl dönümü olduğunu, 4 yıl önce 251 vatandaşın şehit, 2 bin 196 kişinin ise yaralanarak gazi olduğunu hatırlattı.

Faik Öztrak, şunları kaydetti:

Erdoğan, herhalde 'herkesi kör, alemi de sersem' sanıyor. FETÖ'cülere, 'beraber yürüdük biz bu yollarda' diye ağıt yakıp, 'dön artık memleketine bitsin bu hasret' diye zırıl zırıl ağlayan kimdi? Bunlara 'Ne istediniz de vermedik' diyen kimdi? Milli ordumuzun harimiismetine, kozmik odasına bu FETÖ'cüleri sokan kimdi? Erdoğan'dı. Kemalist gelenekle FETÖ'cüleri birbirine kırdırdık diyerek, hain darbenin ardındaki siyasi aklı televizyonlarda hem de daha birkaç gün önce ifşa eden kimdi? AK Parti'nin tanıtım ve medya başkan yardımcısıydı. Milli İstihbarat Teşkilatının uyarılarına ve Genelkurmayın talebine rağmen, darbenin başrolündeki generallerin, kibirli adamın isteğiyle ordudan ihraç edilmediğini açıklayan kimdi? Dönemin başbakanıydı. Yine bu darbe girişimini, Allah'ın lütfu deyip, siyasi fırsat olarak kucaklayan kimdi? O da Erdoğan'dı. Şimdi sen o gece havada uçaktayken, başbakanın tünelde saklanırken, uçağının rotasını nereye çevireceğine bir türlü karar veremezken, İstanbul'daki ordu komutanından garanti almak için uğraşırken, milletvekillerimize 'darbeye derhal karşı çıkın', 'Meclise gidin, ben de Ankara'ya geliyorum' diyen Genel Başkanımızdan hangi yüzle hesap soruyorsun?

"Darbe öncesi Marmaris'te işiniz neydi? Uçaklar, helikopterler neden hazır duruyordu? Önceden bir istihbarat mı aldınız?" diyen Öztrak, bu hususları içeren muhalefet şerhinin de içinde yer aldığı TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun neden yayımlatılmadığını sordu.

Öztrak şöyle devam etti:

Açığa kavuşturulmamış, üzerinde şüphe bulutları olan, esas sizin ve çevrenizdekilerin bu darbedeki rolüdür. Konuştukça batıyorsunuz. Genel Başkanımız söyledi. O gün kimin nerede olduğunu, kiminle konuştuğunu gösteren kayıtları açıklayın. HTS kayıtlarını ortaya koyun, gerçekler ortaya çıksın. Günü, vakti, saati geldiğinde 15 Temmuz ve 20 Temmuz'a giden sürecin gün görmemiş bölümleri mutlaka aydınlanacaktır."

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için 309 milyon lira toplandığını aktaran Öztrak, bu bağışların nereye gittiğinin hesabının verilmesini istedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU