Pensilvanya'da polisin bir adamın başı ve boynuna diziyle bastırdığı görüntüler protestoya neden oldu

Allentown'daki bir görgü tanığının çektiği görüntülerde memurun, George Floyd'un öldürülmesinde kullanılanla aynı zapt etme yöntemini uyguladığı görülüyor

Pensilvanya'da polisin başına ve boynuna diziyle bastırdığı siyahi adamın zapt edilme videosu öfkeye neden olurken birçok kişi bunu George Floyd'un öldürülmesinin görüntülerine benzetti.

Olay cumartesi günü Pensilvanya'daki Allentown'da bir hastanenin önünde gerçekleşti ve yoldan geçen bir kişi tarafından videoya çekildi. 30 saniyeden kısa süren video, bir adamı yerde tutan üç beyaz polisi gösteriyor.

Adam feryat ederken polislerden biri dirseğini ve daha sonra da dizini kullanarak onu yere bastırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntüleri arabalarından kaydeden iki kişi "Bizim hiçbir değerimiz yok!" ve "Kardeşim, adamın boynundan çekil!" diye bağırırken işitiliyor.

Allentown polis departmanının yaptığı açıklama yaşananları ele alsa da polislerin kullandığı zapt yöntemini kabul etmiyor ya da bu yöntemden doğrudan bahsetmiyor.

Departmana göre polisler, acil servisin araç yolunda durmadan önce adamı ilk başta "sokakta kusarken ve sendelerken" gördü.

Yapılan açıklamada, "Gözlemlenen garip davranış, memurların ve hastane personelinin bireyle etkileşime girmesine neden oldu. Kişi, memurlara ve hastane personeline bağırmaya, çığlık atmaya ve tükürmeye başladı. Memurlar kişiyi zapt etmeye çalışınca tüm taraflar yere düştü. Kişi kural tanımazca davranmaya devam etti, bu da memurların kişiyi zapt etmesini gerektirdi ve hastane bir tükürük siperi getirdi" dendi.

Polislerin de yakalanan adamın da kimliği resmi şekilde açıklanmadı ve nihayetinde adamın tutuklanıp tutuklanmadığı bilinmiyor.

Sosyal medyada binlerce kez paylaşılan görüntüler, şehrin polis merkezinin kapılarına 50'ye yakın protestocu çekti. Protestocuların çoğu, bir polis memurunun Minneapolis'te George Floyd'un öldürülmesinde kullanılan aynı boyundan zapt etme yönteminin kullanılması karşısında öfke ve şok içindeydi.

Floyd'un ailesini temsil eden avukat Ben Crump da videoyu "Şiddet İçeren Video: Allentow polisi bu adamın yüzünü kaldırıma dayadı ve daha sonra memurlarından biri dizini adamın boynuna koydu!! Bu dün de oldu ve #GeorgeFloyd'un ölümüne sebep olan şeydi. Bu memurun adına ve rozetine #ŞİMDİ ihtiyacımız var. #NefesAlamıyorum" paylaşımıyla tweetledi.

Allentown Emniyet Müdür Yardımcısı Bill Lake, departmanın görüntülerden haberdar olduğu anda olayın derhal incelemeye alındığını söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU