Mansur Yavaş'ın borçlanma yetkisine karşı çıktı; kendisi yetki alıp 105 milyon lira kullandı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yavaş'ın borçlanma yetkisi talebine "Meclis borç vermeyince ağlıyorsunuz" diyerek karşı çıkmıştı

Görsel: Twitter

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) talep ettiği borçlanma yetkisine Belediye Meclisi'nde karşı çıkan Mamak Belediyesi Başkanı Murat Köse'nin, 31 Mart 2019'dan bu yana 105 milyon lira borçlanma yetkisi aldığı ortaya çıktı.

"Meclis borç vermeyince ağlıyorsunuz"

ABB'nin bütçesinin yüzde 10'una kadar borçlanma yetkisine karşı çıkıp, "Meclis borç vermeyince ağlıyorsunuz" diyen ve koronavirüs salgını nedeniyle Mansur Yavaş yönetimince talep edilen kredinin 100 milyon lira ile sınırlanmasını isteyen Köse, Mamak Belediye Meclisi'nden 105 milyon lira borçlanma yetkisi aldı.

Göreve başladığı 31 Mart 2019'dan bu yana 6 defa borçlanma yetkisi alan Köse, ilk borçlanma yetkisini işçilerin kıdem tazminatını ödemek için kullanarak 4,5 milyon liralık kaynağa sahip oldu. İkinci yetkisini yatırım hizmetleri için alıp 30 milyon lira kullanan Köse, üçüncü yetkisini taşıt satın almak için aldı ve 16 milyon lira kullandı.

Yatırımların finansmanı gerekçesiyle dördüncü yetkisini kullanan Köse, 15 milyon lira, beşinci yetkisini 38 milyon lira, altıncı yetkisini ise 17 milyon liralık kaynağı kullanabilmek için aldı. Son iki yetkisininde de yatırımların finanse edilmesi ve muhtelif işler için alan Köse'nin Belediye Meclisi'nden aldığı yetkilerle ilgili BirGün'e konuşan CHP'li Mamak Belediye Meclisi üyesi Ertan Işık, alınan yetkilerin son kuruşuna kadar kullanıldığını belirtti ve şunları söyledi:

Bu durum Mamak Belediyesinin borçlanma olmadan faaliyetlerini sürdürmekte çok zorlandığına işaret etmektedir. Sıra ABB Meclisi’ne gelince siyasi hırs her şeyin üstüne çıkmakta, Ankaralı hemşerilerimize yarar sağlayacak kararlara bile hayır denilebilmektedir.

 

Independent Türkçe, BirGün

DAHA FAZLA HABER OKU