Havai fişek fabrikasının 2 sahibinden biri tutuklandı

Fabrikanın diğer sahibi adli kontrolle salıverildi

Fotoğraf: AA

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan havai fişek fabrikasının  2 sahibinden biri tutuklandı, diğeri adli kontrolle salıverildi.

Fabrikadaki patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla fabrikanın sahibi 2 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler A.R.E.C. ve Y.C, İlçe Jandarma Komutanlığına götürülmüştü.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 3 Temmuz'da saat 11.15'te meydana gelen, 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama ve yangın olayıyla ilgili Başsavcılığın talimatıyla Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Soruşturma kapsamında olayın meydana gelmesinde ilk etapta kusur ve ihmali bulunduğu değerlendirilen şüpheliler fabrika sorumlu müdürü A.A, ustabaşılar H.A.V. ve E.Ö. ile iş güvenliği uzmanı A.B'nin tutuklandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

Fabrikada görev yapan ve tutuklanan şüphelilerin ve alınan 100'ün üzerindeki diğer çalışanların birbiriyle örtüşen beyanları bir bütün olarak değerlendirildiğinde, işverenin alınan bütün önlemlere uyulmasını temin etmek, geniş bir kontrol mekanizması kurarak iş güvenliğini işçinin insiyatifine ve özenine bırakmadan tehlikelere karşı bilinçlendirmek, iş disiplinini sağlamak, iş güvenliği malzemelerinin kullanılması yönünde denetim ve gözetim yükümlülüğünün de bulunduğu dikkate alındığında söz konusu fabrika sahiplerinin de sorumlu olabileceği değerlendirilmiş olup 7 Temmuz günü sabah saatlerinde gözaltı talimatı verilmiştir.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU