Hendek'teki havai fişek fabrikası patlamasından sonra yaşananlar güvenlik kameralarında

Sakarya'daki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamalar çevrede büyük korkuya neden oldu. Bölge halkı fabrikanın tekrar açılmasını istemiyor

"Çok büyük bir korku atlattık. Ses olarak çok yüksekti. Önce bir vurdu pek bir şey anlamadık, ikinci biraz daha orta şiddetli, üçüncü ise baya yüksekti. Deprem oluyor sandım. Sonra dışarı çıktım, çok korkmuştum ve arkadaşlar su verdi. İleriden çok büyük bulutlar yükseldi. Ondan sonra anladık zaten havai fişek fabrikasının patladığını, zor anlardı. Tavanda çok az bir ayrılma oldu. Fabrikada arkadaşımın annesi çalışıyordu, durumu iyi şükür, kafasına 3 dikiş atıldı…"

Hendek'te nalburluk yapan Semih Topaloğlu, havai fişek fabiksında yaşanan patlamadan sonrasını bu sözlerle anlattı.

Yukarıçalıca mevkisinde, 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında yaşanan ve 50 kilometre uzaklıktan bile duyulabilen patlamalar hala kentin ilk konuşulan konularından biri.

Patlama sırasında yaşananlar çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Kameralara yansıyanlar, yaşanan paniği de ortaya koyuyor.

Kayıtlarda, patlamadan etkilenen bir akaryakıt istasyonuna ilişkin görüntüler de var. 

"Daha büyük bir patlama olsaydı burada köy diye bir şey kalmazdı"

İstasyon sahibi Sefa Ede, "İstasyon patladı zannettim. İkinci patlama olduğunda dönüp fabrika tarafına baktım. Her yer kapkara duman ve alev içindeydi. Aklıma evdeki kardeşim geldi. Onun yanına koştum" diyor.

Ede, fabrikanın tekrar açılmasını istemediğini şu sözlerle anlattı:

"Orada yaşadığım korku hala daha devam ediyor. O basınçla yaşadığım kulak çınlaması hala daha devam ediyor. Bu fabrikanın tekrar açılmasını istemiyorum çünkü burada akaryakıt istasyonu işletiyorum. O patlama beni de büyük şekilde etkileyebilir. Daha büyük bir patlama olsaydı burayı komple patlatırdı. Burada köy diye bir şey kalmazdı."

Önceki gün yaşanan patlamada 4 kişinin öldüğü, 114 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Kayıp 3 kişinin arama çalışmaları devam ediyor.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU